• Nijkerkse Klokkenspelvereniging

Internationale beiaardserie start in juli

NIJKERK Ook voor deze zomer heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging weer een beiaardserie samengesteld. Vier concerten worden verzorgd door beiaardiers uit België, Spanje en de Verenigde Staten. ,,Niet omdat er niet genoeg Nederlandse beiaardiers zijn, maar omdat we in Nijkerk ook op de hoogte willen blijven van de beste buitenlandse beiaardiers en de nieuwe talenten." Eén van die concerten wordt gegeven door een beiaardiersduo, dat dan ook à quatre mains speelt.

Vijf bespelingen worden verzorgd door getalenteerde Nederlandse beiaardiers, zoals onze Nijkerkse vervangende beiaardier Wim Ruitenbeek. ,,Natuurlijk kijken we extra uit naar het slotconcert op 14 september, dat per traditie heel bijzonder zal zijn. Dit jaar is de speciale solist een violiste: Alisa van Dijk. Ze zal ondersteund worden door stadsbeiaardier Freek Bakker op 'zijn eigen' beiaard en topbeiaardier Boudewijn Zwart op de digitale piano."

De start van de serie is op donderdag 6 juli. Gastbeiaardier is dan Wilbert Berendsen, die ook nog in de Meideunserie heeft gespeeld. Hij is dit voorjaar afgestudeerd. Berendsen was al organist en hij heeft ook kerkmuziek gestudeerd. Verder dirigeert hij de Doetinchemse Bachvereniging en een zangvereniging daar.

Op het programma staan bekende werken van Bach en Mozart, maar ook composities van Krebs en Lasceux. Het concert wordt besloten met een origineel beiaardwerk van de belangrijkste hedendaagse beiaardcomponist Geert D'hollander.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur. Het wordt door de NKV aangeboden aan de 4D-Architecten, de eigenaars van het Tabakhuis, die de prachtige ruimte voor de luisterplaats beschikbaar stellen.