Inschrijving voor vierde Nijkerkse Drakenbootrace gestart

NIJKERK Stichting Drakenbootrace Nijkerk houdt op zaterdag 25 juni de vierde editie van de Drakenbootrace in de binnenhaven van Nijkerk. De inschrijving voor de race is geopend en deelnemende teams kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Het startschot en de openingsceremonie staan gepland voor 12.00 uur. Deelnamekosten zijn 300 euro per drakenboot. Een team bestaat uit negen mensen; acht roeiers en een trommelaar. De organisatie levert een professionele stuurman. Inschrijven kan vanaf heden via de website www.drakenbootnijkerk.nl. Er is ruimte voor zo'n dertig teams. Stichting Drakenboot zal net als andere jaren samenwerken met Team Kikano van het Corlaer College. Nieuw dit jaar zijn de trainingsmogelijkheden voor deelnemende teams. Vanaf eind april tot aan de race eind juni kunnen deelnemers wekelijks gratis trainen met de drakenboten bij De Zuidwal.

TRAINEN Trainen voor de race is niet verplicht maar wel aan te raden. Het verhoogt niet alleen de teamspirit maar het is gebleken dat de trainingsavonden vaak erg gezellig zijn. De trainingsavonden worden verzorgd door de drakenbootstuurmannen in samenwerking met De Zuidwal en Team Kikano. Dit jaar krijgen deelnemende teams de mogelijkheid om vanaf eind april wekelijks te trainen. Stichting Drakenboot Nijkerk bestaat uit vertegenwoordigers van de Lionsclubs Nijkerk en Hoevelaken, Rotaryclub Nijkerk en Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal. In 2013 organiseerden de serviceclubs voor het eerst een Drakenbootrace in het kader van de viering van Nijkerk 600 jaar stadsrechten. Daarna schoven De Zuidwal en Team Kikano aan bij de organisatie. Tot nu toe zijn alle Drakenbootraces gewonnen door Team De Klompenwokkels.