Ingezonden: Christelijk Nijkerk/Hoevelaken: sta op!

Het is opnieuw gebleken dat politiek een levend gebeuren is met niet alleen politieke figuren op de voorgrond, maar dat dit ook doordringt tot in de achterkamertjes. Zo is de VVD als onbetrouwbare coalitie partij naar voren gekomen maar hoe kan een oud VVD raadslid ook anders zijn zin doordrijven? Ik denk dat het volgende lintje alweer uitgereikt kan gaan worden!

Nu de koopzondag letterlijk dwars door de kerk is, zal oa hij in zijn nopjes zijn want stel je voor dat er duizenden euro's per week afvloeien naar Amersfoort.

En nu naar de huidige situatie: Ondernemers gaan kibbelend over straat, worden smekend gebeld om toch open te gaan op zondag, waaruit blijkt dat het om eigen winstbelangen gaat en niet het belang van de totale gemeenschap gediend wordt.

Democratie is een goed recht, maar dan moet je toch ook naar de burgers willen luisteren?

We kunnen voor of tegen de koopzondag zijn en dat is een ieder zijn of haar goed recht, maar laat dit dan wel op een open en transparante manier gebeuren.

Als men zo "bang" is voor de concurrentie vanuit onze grote buurjongen Amersfoort of Vathorst, waarom moet dan de AH pagina groot in de plaatselijke krant van Putten adverteren dat zij open zijn op zondag?

Wil men de gemeente Putten ook naar Nijkerk lokken? Het ging in dit alles toch om het plaatselijk belang en de afvloeiing richting Amersfoort?

Stel je voor dat dit goed doordachte plan mislukt en de omzet toch wegblijft!

Want dat kan maar zo gebeuren, zoals op verschillende plaatsen in ons land is gebeurt.

De lokale bevolking laat de winkels links liggen die op zondag hun deuren open doen. Solidariteit aan die ondernemers die dicht blijven op zondag. Want dan kan de Jumbo een nieuwe winkel hebben en zijn omzet op zondag zien stijgen, maar wat als dit door de week omlaag gaat? En er zijn meer winkels die drogisterij en bouwmarkt artikelen verkopen dan de Kruidvat en Karwei.

En dan zal ik niet de enige zijn die weet en beseft dat dezelfde winkels in anders plaatsen wel hun deuren open doen, maar het gaat hier om het plaatselijk belang van deze rustdag!

Daarom christelijk Nijkerk en Hoevelaken sta op en wordt wakker: Laten wij niet meedoen aan deze waanzin om ons te storten in deze 24 uurs Economie. Uiteraard is een ieder op zondag vrij om te doen en te laten wat men wel en niet doet. Maar tijd voor onze gezinnen lijkt mij voor onze Nijkerkse ondernemers ook wel wenselijk.

Daarom wil ik u oproepen om onze plaatselijke ondernemers die de deuren gesloten houden te steunen. Laten zij merken dat er ook een heel groot gedeelte van Nijkerk en Hoevelaken het niets eens is met deze keuze die voor ons is genomen. Kijk niet lijdelijk toe, maar laat voelen dat dit ook anders had gekund.

Laten wij hierin onze verantwoordelijkheid nemen en achter onze Bijbelse principes staan en dan mag dit toch ook geld kosten?

Dan wijs ik u niet op onze buurjongen Amersfoort, maar wijs ik u naar bv onze buurgemeente Putten. Hier vind je nu al veel winkelend publiek uit Nijkerk en men vind daar een afwisselend winkel aanbod en gratis parkeren. Daarnaast een AH die op zondag zijn deuren wel gesloten houd.

B. Mostert

Kajuit 3

3863 VT Nijkerk