• Het geplande voorzieningencluster in Nijkerkerveen vanaf Winkelmanstraat.

    Artist impression
  • Voorgevel van het geplande voorzieningencluster in Nijkerkerveen.

    Artist impression
  • Het geplande voorzieningencluster in Nijkerkerveen.

    Artist impression

Informatieavond Voorzieningencluster Nijkerkerveen

NIJKERKERVEEN Bouwpartners houden op dinsdag 24 oktober een inloopavond in de C.J van Rootselaarschool. Dit omdat de bouwplannen voor het voorzieningencluster in de kern van Nijkerkerveen alweer een eind zijn gevorderd. Dit geldt niet alleen voor het gebouw op zich, maar ook voor de ontwikkeling van de omgeving.

Het nieuwe gebouw komt te staan op de huidige plek van de Johannes Calvijnschool en de voormalige schoolwoning. In dit gebouw komen de C.J. van Rootselaarschool (PCO Gelderse Vallei) inclusief peuterspeelzaal, de Johannes Calvijnschool (Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk), de bibliotheek en het dorpshuis. Inmiddels is ook via HSN geregeld dat er buitenschoolse opvang én kinderdagopvang komt in het nieuwe gebouw, dit door Bzzzonder kindercentrum.

Gelijktijdig met de uitwerking van het voorzieningencluster wordt er door de Gemeente Nijkerk gewerkt aan een verkenning van de herontwikkeling van de vrijkomende locaties van de Van Rootselaarschool en Concordia. Hierbij wordt, in samenhang met de ontwikkeling van het voorzieningencluster, ook de herinrichting van het dorpsplein betrokken. Er is dus ook informatie over de stand van zaken van de herontwikkeling van de locaties Van Rootselaarschool, Concordia en van het dorpsplein. De inloopbijeenkomst start om 19.00 uur en er is een vrije inloop tot 20.30 uur.