• Archief BDU Media

Informatieavond over voorzieningencluster Nijkerkerveen

NIJKERK De gemeente Nijkerk houdt maandag 13 februari de informatieavond 'Voorzieningencluster Nijkerkerveen' in de C.J. van Roostelaarschool in Nijkerkerveen. De inloopbijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt de eerste uitwerking van het voorzieningencluster aan bezoekers gepresenteerd en ontvangen zij meer informatie over de te herontwikkelen locaties en het dorsplein.

Op deze avond organiseren de HSN (Johannes Calvijnschool), PCO Gelderse Vallei (C.J. van Rootselaarschool), bibliotheek Nijkerk, dorpshuis Nijkerkerveen en de gemeente een informatieavond over het voorzieningencluster en de ontwikkeling van de vrijkomende locaties in Nijkerkerveen.

Het voorzieningencluster Nijkerkerveen betreft de nieuwbouw van de Van Rootselaarschool, Calvijnschool, Dorpshuis Nijkerkerveen en een bibliotheekfunctie onder één nieuw dak op de huidige locatie van de Calvijnschool aan het dorpsplein. Architectenbureau Bos is inmiddels aan de slag gegaan met het opstellen van een eerste uitwerking van het voorzieningencluster Nijkerkerveen.

Gelijktijdig met de uitwerking van het voorzieningencluster wordt er door de gemeente Nijkerk gewerkt aan een verkenning van de herontwikkeling van de vrijkomende locaties van de Van Rootselaarschool en Concordia. Hierbij wordt, in samenhang met de ontwikkeling van het voorzieningencluster, ook de herinrichting van het dorsplein betrokken.