• Een aantal vrijwilligers werd extra in het zonnetje gezet afgelopen vrijdag.

Ieder jaar drie vrijwilligers in het zonnetje 

NIJKERK/HOEVELAKEN De gemeente Nijkerk organiseerde, in samenwerking met Sigma, vrijdagavond een feestelijk evenement voor vrijwilligers(organisaties) als waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat wordt uitgevoerd. Drie vrijwilligers kregen een Vrijwilligerscompliment uit handen van wethouder Marly Klein: Adinda van Bruggen - van Dijk, Gerard Tijmense en Guus Zernitz.

Belinda van der Horst

 

In De Stuw ontving een piccolo de circa tweehonderd vrijwilligers in stijl. Voorafgaand aan het evenement heeft de gemeente gevraagd om vrijwilligers te nomineren die in aanmerking komen voor het Vrijwilligerscompliment. De gemeente is alle vrijwilligers zeer erkentelijk, maar zet ieder jaar drie willekeurige vrijwilligers extra in het zonnetje. ,,We hebben de inzet nodig van mensen voor werk wat onbetaalbaar is. Het minste wat wij kunnen doen is u een leuke avond aanbieden. U bent allemaal even waardevol, de beste vrijwilliger bestaat niet", aldus wethouder Klein, die blijk van interesse toonde door de hele avond bij te wonen. Zij vroeg de vrijwilligers, die waren voorgedragen voor het Vrijwilligerscompliment, een toelichting te geven op hun vrijwilligerswerk.

Adinda van Bruggen - van Dijk is actief als kerkrentmeester bij de Eben-Haëzerkerk in Nijkerkerveen. Ze vindt het prettig om met mensen om te gaan. Daarnaast helpt zij vanuit Sigma senioren met hun thuisadministratie, de zogenaamde formulierenhulp. Zelf heeft ze veel feeling met administratief werk.

 

Gerard Tijmense is meer dan 25 jaar vrijwilliger bij Tennisvereniging Sparta, waar hij de basis heeft gelegd voor het vrijwilligerswerk en bestuursfuncties heeft vervuld. Hij organiseert toernooien, is competitieleider en zorgt voor het onderhoud van het park. Momenteel is hij bezig om ledverlichting aan te leggen. Zijn (klein)kinderen volgen zijn voorbeeld inmiddels en zijn ook actief binnen de vereniging.

 

Guus Zernitz heeft de Kookgroep 'Bon Apetit' opgericht voor alleenstaande en eenzame mensen in Hoevelaken. Hij kwam op dit idee nadat hij iemand alleen in huis zag eten. Zernitz stuurt de Kookgroep in de Kopperhof aan, stelt de menu's samen en brengt verse maaltijden op tafel met hulp van enthousiaste vrijwilligers. De Kookgroep is een succes, inmiddels nemen er 22 mensen aan deel. Naast gezamenlijk eten is het sociale contact erg belangrijk. Er zijn plannen om uit te breiden naar een extra avond. Uit handen van de wethouder ontvingen zij alledrie bloemen en een cadeaubon.

De vrijwilligers werden getracteerd op drankjes en warme hapjes en konden zich vermaken met Oud-Hollandse Spelen. Men nam de gelegenheid te baat om, in een geanimeerde sfeer, bij te praten met elkaar. De vrijwilligers waardeerden het dat de gemeente op deze manier erkentelijkheid voor het vrijwilligerswerk toonde. Troubadour Edward Val en Zeemanskoor Nijkerks Welvaren waren uitgenodigd om de avond muzikaal op te luisteren.