• De kampioenen van januari dit jaar.

    ...

Huldiging sportkampioenen blijft tijdens nieuwjaarsreceptie

NIJKERK Nijkerk blijft de sportkampioenen huldigen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dat besluit is genomen door het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

De afgelopen twee jaar zijn de sportkampioenen gehuldigd, aansluitend aan de nieuwjaarsreceptie. Naast dat hierdoor wordt bespaard op de kosten levert het, zo vindt het college, ook andere pluspunten op. Zo komt er een grotere en brede groep inwoners naar de receptie en worden de sporters voor een grotere groep mensen gehuldigd.

Het college kijkt nog wel naar de vorm van de huldiging. De evaluatie wijst uit dat de sporters tijdens de laatste twee huldigingen niet de aandacht kregen die ze verdienen. Het college vindt dat, naast deze huldiging, sporters ook direct aansluitend aan hun prestatie, mogen worden geëerd door een bezoekje van leden van het college. Voor de huldiging is jaarlijks 2.500 euro beschikbaar.

Voor de huldiging komen alleen sporters in aanmerking die vallen onder de koepel van de NOC*NSF. Daardoor komen mensen die kampioen worden met een dier niet in aanmerking voor de huldiging.