• Stichting Méér Muziek in de Klas
  • Stichting Méér Muziek in de Klas
  • Stichting Méér Muziek in de Klas

HSN Ichthusschool dingt met zelf gecomponeerde ringtone mee naar prijs

NIJKERK HSN Ichthusschool uit Nijkerk doet mee aan de wedstrijd Digitaal Componeren van Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung. De leerlingen van groep 7 hebben in de workshop Digitaal Componeren de beste ringtone van Nederland proberen te componeren. Als zij de winnaar worden van de componeerwedstrijd, gaat het Metropole Orkest in juni de ringtone van de Nijkerkse leerlingen spelen in Het Concertgebouw in Amsterdam. In totaal doen 36 basisscholen uit heel Nederland mee aan de wedstrijd.

Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung maken zich met de workshops sterk voor innovatief onderwijs, waardoor kinderen de 21ste eeuwse vaardigheden leren. Tijdens de workshop hebben de leerlingen in groepjes van drie een ringtone op een tablet gecomponeerd. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met de ringtone 'Over the horizon' die op Samsung smartphones staan. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen hun eigen ringtone. In een speciaal programma stelden zij op een tablet de ringtone naar eigen inzicht samen: ze kozen een melodie van het Metropole Orkest, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en spraken of zongen de tekst 'Over the Horizon' in.

De beste ringtone van de klas dingt nu mee naar de titel ´Beste ringtone van Gelderland'. De Gelderse winnaar gaat door naar de landelijke finale met Wibi Soerjadi als jurylid. Het Metropole Orkest speelt op 20 juni in Het Concertgebouw in Amsterdam onder toeziend oog van de regionale winnaars de beste ringtone van het land.