• SONY DSC

Horecadag op Plein terug van weggeweest

NIJKERK De horecadag staat weer in de steigers. Het evenement op het Plein is weer terug van weg geweest.

Maranke Pater

Twee jaar geleden werd de middag en avond waarop het publiek kennis kan maken met de Nijkerkse horeca voor het laatst gehouden. Dankzij het enthousiasme van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging wordt de Horecadag weer nieuw leven ingeblazen op woensdag 8 juli.

ACTIVITEITEN Voor velen betekent het de start van de vakantie en het begin van het zomerseizoen; van oorsprong is de Horecadag een dag geweest waarop de vaste klanten van de horecaondernemingen verwend werden met activiteiten op het Plein en muziek.

ONDERNEMERS Henry Hamstra: ,,Vroeger werd de Horecadag georganiseerd door de ondernemers op het Plein. Er is in de afgelopen periode alleen veel veranderd: er zijn diverse nieuwe zaken bij gekomen. Voorheen deden de ondernemers gerust hun horecagelegenheid dicht, waarna de horecadag zich vooral op het Plein afspeelde en niet in de kroegen en cafés. Ondernemers schonken hun drank uit op het Plein. Tegenwoordig heeft iedere ondernemer wel een kleine keuken, wat ervoor zorgt dat ze wel graag hun zaak open willen houden voor het publiek, zodat mensen op hun gemak een hapje kunnen eten."

FEESTJE De Horecadag wordt ook wel 'het feestje van de Nijkerkse horeca' genoemd. De Horecadag bracht de afgelopen edities standaard ruim 2500 mensen op de been. Er zullen twee verkooppunten voor muntjes en een tapwagen op het Plein komen te staan waar mensen met muntjes kunnen betalen. Ook in de cafés en restaurants kan met muntjes worden betaald.

ARTIESTEN ,,Iedereen doet mee. Van de snackbar tot het nieuwe Japas en het Bonte Paerd. Er zijn ondernemers uit de ondernemersvereniging waaronder ik zelf die achter de tap komen te staan."

Er komen diverse artiesten naar het Plein die een avond vol gezellige Hollandse muziek gaan zorgen. ,,We hebben de Frans Bauer look-a-like Jurgen Jonkers als één van de artiesten. Jurgen maakt van elk optreden een feest, hij brengt de grote èn de minder grote fans van Frans in beweging.De gelijkenis is uitzonderlijk, want Jurgen heeft niet alleen de looks van Frans Bauer, maar ook zijn stem."

Tijdens de Horecadag treedt ook Franky Stardust op van de hit 'hé schat, weet je dat'. Hij zal deze avond ook zijn nieuwe zomerhit 'De Liefde' zingen. ,,Het Regthuys in Nijkerk is al regelmatig het toneel geweest van opnames voor TV Oranje, waar heel veel mensen op af kwamen die van Nederlandstalige muziek houden, dus we verwachten dat er veel animo is voor de line-up." Ook PartyDJ Peet en PartyDJ del Piëdro zullen hun opwachting maken.

De Horecadag start officieel om 18.00 uur en zal tot 0.00 uur duren. ,,Wie dus zin heeft om op een terrasje of op het Plein te genieten van de muziek is welkom."

foto Henry Hamstra op het Plein in Nijkerk.