• Loek de Liever met zijn kleinzoon.

    Harry Koelewijn

Holocaust herdenkingsdienst in Goede Herderkerk

NIJKERK Vooruitlopend op de internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust (Shoagh) vrijdag 27 januari, werd zondag 22 januari al een kerkdienst gehouden in de Goede Herderkerk. Voorganger in de dienst was Onno Doorn, emeritus predikant van de protestantse Kerk Nederland en tevens gids in het Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Medewerking aan deze dienst werd verleend door Jan dokter, initiatiefnemer van het Westerborkpad en door Gerard Renkema, burgemeester van Nijkerk en ambassadeur van het Westerborkpad. Dit lange afstandswandelpad in het spoor van de Jodenvervolging loopt dwars door Nijkerk. Het is vijf jaar geleden dat het pad geopend werd.

Voorafgaande aan de dienst werden er bloemstuk gelegd bij het Joods Monument aan de Bruins Slotlaan. Door Loek de Liever, één van de overlevenden van de holocaust Joden uit Nijkerk, en zijn kleinzoon. Na deze plechtigheid liepen de aanwezigen via het verzetsstrijdersmonument aan de Vrijheidslaan, waar een boeket gelegd werd door de burgemeester en Jan dokter naar de Goede Herderkerk.