• Meike Nachenius

Het Gebeuren speelt 'Zorgelijke Zaken'

HOEVELAKEN ,,Het is regisseur Mirjam Bosveld weer gelukt!, aldus een enthousiaste Coen dte Marvelde. ,,Of mogen we haar vanaf nu schrijfster/regisseur noemen. Want dat ze kan schrijven, dat heeft ze al weer bewezen!" Haar derde toneelstuk is een feit. Op 31 maart wordt door Toneelgroep Het Gebeuren de première gespeeld van 'Zorgelijke Zaken'.

Gerrit Steen

Op 1 april wordt het stuk nog twee maal uitgevoerd tijdens een matinee- en een avondvoorstelling om 15.00 en 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij grand café De Haen en bij de Hoevelakense boekhandel Bruna.

Over de inhoud van de hilarische familietragedie Zorgelijke Zaken: Carel van Eijck senior, eigenaar van Van Eijck Textiel, is ten gevolge van een ernstig auto-ongeluk opgenomen op de Intensive Care van het ziekenhuis, waar hij kunstmatig in coma wordt gehouden. Zijn vrouw Conny, dochter Claudia, zoon Carel jr. en diens vrouw Diane krijgen een familiekamer ter beschikking om dicht bij hem te kunnen zijn en samen het moeilijke nieuws te verwerken. Dat verwerken doet ieder op geheel eigen wijze.

Carel's persoonlijke assistente Siska die bij hem in de auto zat tijdens het ongeluk, is er met lichtere verwondingen vanaf gekomen, ze moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zij en haar zoon Robbert, die als sales medewerker ook bij Van Eijck textiel werkt, willen van de gelegenheid gebruik maken om feiten te onthullen waarvan Conny niet op de hoogte is. Astrid, de verpleegkundige van de afdeling, stelt zich wel héél erg betrokken op bij Carel en zijn familie, wat lang niet door iedereen gewaardeerd wordt. Als tot overmaat van ramp de behandelend arts en de arts-assistent nota bene in het bijzijn van de familie onenigheid krijgen over de gestelde diagnose lijkt het er op dat Carel zal komen te overlijden. Iets wat zijn zus Hillie vanaf het begin al vermoedde dat zou gaan gebeuren.

KAARTEN Volwassenen betalen 10 euro inclusief koffie of thee, 65-plussers en kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro. Begeleiders van ouderen en gehandicapten hebben gratis entree. De kaartverkoop start vanaf 11 maart. Voor het aanmelden van rolstoelgebruikers en meer gegevens kan iedereen mailen naar info@hetgebeuren.com.