• Harry Koelewijn

Heemskerkplantsoen viert Nationale Burendag

NIJKERK Nationale Burendag werd zaterdag overal in het land gevierd. Ook het Heemskerkplantsoen heeft hieraan meegedaan. Aanleiding was het project van Woningstichting Nijkerk om het Heemskerkplantsoen op te knappen.

Hoewel het project nog niet helemaal klaar is, hebben de bewoners al vast de succesvolle afronding gevierd. Diverse buren hebben hun steentje bijgedragen aan het organiseren van deze dag. Er was voor de kinderen een springkussen. Ook was er een afvalwedstrijd waaraan kinderen konden meedoen; wie het meeste afval uit de wijk had verzameld, maakte kans op een cadeaubon van Intertoys, die door Oranjevereniging Nijkerk in samenwerking met Univé beschikbaar is gesteld.

Alle buren die aanwezig zijn geweest op deze burendag, hebben als bedankje een bakje winterviolen ontvangen, mogelijk gemaakt door Intratuin. Voor deze dag is subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds. Woningstichting Nijkerk heeft een bijdrage geleverd in verband met het afsluiten van het project.

Buren die mee hebben gedaan. hebben zelf iets lekkers gemaakt uit eigen keuken en gedeeld met de buren. Ket thema dit jaar was 'elkaar leren kennen'. Michel Beeloo die alles heeft geregeld, kijkt terug op een geslaagde dag met veel bezoekers en kijkt er naar uit om volgend jaar weer een geslaagd feest te organiseren.