• Serge Flohr

Harm Visser in bestuur Atelierroute Nijkerk

NIJKERK Kunstliefhebbers kunnen zaterdag 6 en zondag 7 mei hun hart ophalen tijdens de negende Atelierroute In Nijkerk. Twee dagen gratis entree bij ruim veertig professionele of amateur beeldend kunstenaars uit Nijkerk en omgeving. Zij stellen hun atelier, tuin of woning open om een breed publiek kennis te laten maken met hun werk. Afzwaaiende voorzitter Jolanda Henskens geeft de voorzittershamer over aan kunstenaar Harm Visser. Christine Torsius gaat het bestuur versterken als PR-vrouw.

Anneke Martini

Het bestuur heeft de laatste maanden bepaald niet stilgezeten en is intensief bezig met de voorbereidingen voor de programmabrochures en website. Naast exposanten van voorgaande jaren heeft zich een aantal nieuwe deelnemers aangemeld. Zij richten zich onder meer op de volgende disciplines: schilder- en tekenkunst, keramiek, beeldhouwen en boetseren, fotografie, textielkunst en toegepaste kunst. Een goede gelegenheid van de deelnemers om aan bekenden en onbekenden hun creatieve werk te tonen en met elkaar daarover van gedachten te wisselen.

PR Christine Torsius exposeerde zelf een aantal jaren en heeft nu de uitdaging aangenomen om als bestuurslid de PR op zich te nemen. ,,Ik heb geholpen met de website, het was veel werk om de teksten van de exposanten goed tot hun recht te laten komen. De folder geeft een goed overzicht en een aantrekkelijk beeld van de kunstwerken. Bijzonder is dat dit jaar een groep kunstenaars, aangesloten bij Kunstcentrum Collage, hun werk tonen in de Nijkerkse bibliotheek. Dit initiatief wordt zeer gewaardeerd. Er is dit jaar opnieuw een grote variatie in niveau en we hopen de juiste snaar te treffen om de mensen naar onze kunstroute te krijgen."

PRENTENATLAS Een aantal inwoners heeft de nieuwe voorzitter Harm Visser ongetwijfeld al eens ontmoet als kunstenaar. Hij maakt werk in acryl en objecten met plexiglas in een stijl die raakvlakken lijken te hebben met glas-in-lood. Hij exposeert regelmatig bij Eerste Nijkerkse Galerie Polhus en andere gerenommeerde galeries in den lande. Daarnaast was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de Nijkerkse Prentenatlas. Hart voor de kunst en de zin om het kunstklimaat in Nijkerk te bevorderen staat voorop. ,,Een geslaagde route is er één waarin diversiteit en kwaliteit hand in hand gaan en veel bezoekers trekt. Het contact tussen publiek en kunstenaar, is de ervaring, stimuleert zowel de kunstenaar als de bezoeker."

In het verleden waren er tijdens de kunstroute overzichtstentoonstellingen waar de toeschouwer alvast een indruk kon krijgen van de kunstuitingen van inwoners. Voor de Aterlierroute van 6 en 7 mei speelt het bestuur met de gedachte een openingsbijeenkomst te houden in het karakteristieke stoomgemaal. Torsius: ,,Dat is vorig jaar goed bevallen, mede door de ruime parkeergelegenheid. Overigens was het voor deze editie wel puzzelen om een goede datum te vinden vanwege de vakanties rond die tijd."

Het bestuur: Voorzitter Harm Visser, secretaris Marco v.d. Wielen, penningmeester Wim Luigjes, PR Christine Torsius, algemeen lid Isabelle de Schipper- Régis.