• Roos Koole

Harde kritiek op Welzorg

NIJKERK De dienstverlening van het bedrijf Welzorg aan inwoners van de gemeente Nijkerk laat veel te wensen over. Daarom vraagt raadslid Kees van den Heuvel (VVD) aan het Nijkerkse college of men overweegt het contract met Welzorg te beëindigen.

Wijnand Kooijmans

Volgens Van den Heuvel constateert zijn partij grove nalatigheden met cliënten van Welzorg. Dit bedrijf is als enige verantwoordelijk voor het aanleveren en onderhouden van hulpmiddelen voor gehandicapten. De VVD-er verwijst naar een situatie van een vrouw die al anderhalf jaar wacht op een geschikte rolstoel en sindsdien moet rijden in een door de assen gezakt exemplaar. Ook zou ze uitgescholden zijn door medewerkers van Welzorg.

Van den Heuvel wijst erop dat het klachten regent. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn soms maanden bezig om een passende rolstoel te krijgen, reparatieverzoeken blijven liggen of cliënten krijgen te horen dat ze nog wel even kunnen doorrijden met een lekke band. Van den Heuvel wil weten welke maatregelen zijn genomen om de dienstverlening te verbeteren.