Haken voor de Leprastichting bij Handwerk.nl in Nijkerk

NIJKERK Op WereldLepraDag 2016 geeft de Leprastichting het startschot voor een tweede editie van de zogenoemde Haakathon: een haakmarathon voor leprabestrijding. Vorig jaar haakten haaksters door heel Nederland de Rode Kater. Speciaal voor dit jaar ontwierp haakgoeroe Dendennis een nieuw haakpatroon van een ander figuur uit Jan, Jans en de Kinderen: teckel Lotje. Handwerk.nl in Nijkerk is een van de geselecteerde locaties voor dit evenement.

Deelnemende haakfanaten - zowel beginners als gevorderden - komen in vier geselecteerde hobbywinkels in Nederland, waaronder Handwerk.nl in Nijkerk, bij elkaar om zoveel mogelijk teckels te haken. Na afloop verkopen zij de gehaakte exemplaren voor elk tien euro aan familie, vrienden en collega¹s. De opbrengst hiervan gaat naar de Leprastichting.

Jan Kruis, de geestelijk vader van de Rode Kater en teckel Lotje uit Jan, Jans en de Kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met eprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

HAAKATHON De Haakathonv indt plaats bij Handwerk.nl , Hoogstraat 24 B7 in Nijkerk op zaterdag 30 januari van 10.00 tot 14.00 uur

Handwerk.nl is gevestigd in Nijkerk in het historische pand van de oude Callenbach drukkerij.

Meer informatie is te vinden via www.lepra.nl/haken of www.handwerk.nl/nieuws/haken-voor-de-leprastichting/