• Dianne Beekman (l) en de familie Schippers organiseren een concert in de Fontein.

    Maranke Pater

Groot benefietconcert voor vluchtelingen

NIJKERK Toen Dianne van Beek en de familie Schippers hoorden dat twee goede vrienden de vluchtelingen hielpen op Lesbos, wilden zij niet achterblijven. Op 23 oktober wordt een groot benefietconcert georganiseerd in de Fonteinkerk.

Maranke Pater

 

Tot nu toe zijn er ruim 4 miljoen Syriërs op de vlucht geslagen. Bekende musici als Bert Noteboom en Marco den Toom reisden af naar Griekenland om iets te doen voor de gestrande vluchtelingen. Naam van het project: 'Missietrip Lesbos'. Hans Schippers: ,,Ze hebben onmenselijke situaties meegemaakt, waarin ze vanaf de zee in de nacht vluchtelingen om hulp hoorden roepen. Ook zij hebben mensen uit het water gehaald. Helaas spoelden ook hier, op het land, vaak overledenen aan. De mensen die ze konden helpen, hebben ze in hun auto gezet en 70 kilometer verderop gebracht naar het meldpunt voor vluchtelingen."

Al eerder waren er door het duo acties gehouden in Nederland. Rugzakken gevuld met water en bijbels zijn in Lesbos uitgedeeld. Hans is organist in diverse kerken en zijn dochter Mariëlle speelt dwarsfluit. Ingrid Schippers:,,We wilden zelf ook iets doen en bedachten een benefietconcert.Het was ongelooflijk hoeveel respons we kregen op onze vraag of er musici bereid waren mee te werken." De initiatiefnemers komen uit de regio, maar kozen juist voor Nijkerk vanwege de centrale ligging van de stad. De Fonteinkerk biedt plaats aan ruim 800 bezoekers

OPBRENGST Tijdens het concert zullen er optredens zijn van Bert Noteboom en Marco den Toom, het Christelijk Streekmannenkoor Noord West Veluwe, het Urker Mannenkwartet, Jan Peter Teeuw, Leon Koppelman, Janine Wilbrink, Mariëlle Schippers, Andries Stigter en Nico de Ruig. Ook het jongerenkoor Speranza uit Barneveld en het Young Ladies Choir Hadassah maken hun opwachting. Dianne van Beek: ,,Het is heel mooi dat diverse koren direct bereid waren om zich in te zetten voor de vluchtelingen. We hebben alles in relatief korte tijd op poten kunnen zetten." De opbrengst van het benefietconcert gaat naar Operatie Mobilisatie, een groep mensen die van het geld spullen kopen om de vluchtelingen op weg helpen met hun tocht door Europa.

NOVEMBERSTORM Van Beek: ,,We willen graag dat het geld volledig ten goede komt aan de mensen die dit het hardste nodig hebben en daarom hebben we voor deze kleine hulporganisatie gekozen. De oktober- en novemberstormen op zee komen er aan en er zijn nog steeds ontzettend veel mensen onderweg vanuit Syrië." De Reformatorische Omroep maakt opnamens van het benefietconcert. Die worden later via internet uitgezonden. Ook worden er presentaties getoond met foto's van de eerdere hulpactie die Bert Noteboom en Marco den Toorn hebben ondernomen.

De Fonteinkerk is gelegen aan de Dominee Kuyperstraat 2 in Nijkerk. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte voor Operatie Mobilisatie. Voor meer informatie over Operatie Mobilisatie: operatiemobilisatie.nl.

foto Dianne Beekman (l) en de familie Schippers houden concert in de Fontein.