• Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn

Groei en Bloei beloont de mooiste tuinen in de gemeente

NIJKERK Groei en Bloei afdeling Nijkerk keurt jaarlijks op drie tijdstippen tuinen in de gemeente Nijkerk. Wie heeft zowel in het voorjaar, zomer als herfst de fleurigste tuin?

In het Groenhorst werden op donderdagavond 12 november de prijzen uitgereikt. Dit jaar werden zeven wijken gekeurd, zowel in Nijkerk, Nijkerkerveen als in Hoevelaken. Dit leverde zeven eerste - en zeven tweede prijswinnaars op. De winnaars kregen een oorkonde en een prijs, gesponsord door Kwekerij en Tuincentrum Petersen in Putten.

WINNAARS Eerste prijzen gingen naar H. Meersma, H. de Jong, H. Koster, A. Jongejan, Mevr. S. den Herder, B. van de Pol en G. Mastenbroek. Tweede prijzen gingen naar H.L. Eelsing, E.W. de Bree, J. Pieterse, R. van Veen, W. de Graaf, J.G. Temmink, en E.J. Bruinekool.

De wisselbeker voor een grote tuin ging naar B. v.d. Pol uit Nijkerkerveen en de wisselbeker voor een kleinere tuin ging naar G. Mastenbroek uit Hoevelaken. Bloemen, gesponsord door Bloemisterij Ham waren er voor de winnaars van de wisselbekers.

De jury had voor elke winnende tuin een commentaar geschreven en voor sommige tuinen was nog een advies geschreven. Na de prijsuitreiking volgde een foto-impressie van de winnende tuinen, gevolgd door een kort filmpje over drie winnende tuinen.

John en Joyce Ramsbotham lieten iedereen na de pauze meegenieten van een impressie van hun tuin in het Hoevelakense Bos. Hoewel de tuin grotendeels overschaduwd wordt door het bos, toonden de foto's wel dat ook in een schaduwtuin voldoende variatie aan te brengen is. Prachtige Esdoorns zorgen voor kleurschakeringen waar men stil van werd. John en Joyce hebben door de jaren zoveel bijzondere planten bijeen gebracht dat de tuin 'Op de Haar' zeker een bezoek waard is. Zomers wordt de tuin op verschillende tijdstippen opengesteld.