• De Aanloop (toen nog: Serious Stennis) in 2015.

    Arjen Gerritsma
  • Het Glazen Huys Nijkerk leverde in 2015 een mooi bedrag op voor Het Vakantiespektakel Nijkerk, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen en Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken.

    ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND
  • De Aanloop (toen nog: Serious Stennis) in 2015.

    ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

GlazenHuys-duo's warmen publiek op tijdens 'De Aanloop'

NIJKERK Op de vijf zaterdagen voordat Het Glazen Huys Nijkerk echt van start gaat, maken de presentatieduo's van 11.00 tot 13.00 uur het radioprogramma De Aanloop. Ely Hackmann en Ton Schouten bijten op zaterdag 12 november het spits af. Daarna passeren ook de andere presentatoren de revue. De Aanloop is te beluisteren op 106.8FM of via www.voclokaal.nl.

In de week van 12 tot en met 17 december staat Het Glazen Huys op het Plein in Nijkerk, voor 't Regthuys. Het actievoeren voor de lokale doelen en 3FM Serious Request is echter nu al volop aan de gang. In De Aanloop krijgen inwoners, scholen en bedrijven de ruimte te promoten met welke actie zij zich inzetten voor de Stichting Leergeld Nijkerk, de Dierenambulance en de Voedselbank. Deze doelen zijn actief in de hele gemeente Nijkerk.

BUITENSHUYS Op 12 november trappen 'ouwe rotten in het vak' Ton en Ely af. In de GlazenHuys-week zijn zij de vertrouwde gezichten en stemmen in het ochtendprogramma (8.00 tot 12.00 uur). Gaat Ely deze zaterdag voor een eerste bezoek aan een bedrijf (BuitensHuys), zoals hij dat in de actieweek ook met beeldverbinding doet? In deze eerste aflevering van De Aanloop mag je volop aandacht verwachten voor acties en veilingitems.

NACHTELIJKE GEZELLIGHEID De nachtploeg van Het Glazen Huys Nijkerk steelt de show tijdens de tweede aflevering. In de actieweek zijn Bob, Rob, Hans en Siep te horen in de nacht van vrijdag op zaterdag (0.00 tot 8.00 uur). Op zaterdag 19 november vertellen zij alvast alles over Het Glazen "Club" Huys en geven zij een voorproefje van de nachtelijke gezelligheid die iedereen in hun show straks kan verwachten.

LOKALE POËZIE In Het Glazen Huys nemen Jannick en Nelleke straks het blok van 16.00 tot 20.00 uur voor hun rekening, op 26 november presenteren zij De Aanloop. Toveren zij een nieuw GlazenHuys-dier uit een hoge hoed, zoals de kanarie vorig jaar? Aandacht voor unieke veilingitems of spectaculaire acties zijn ongetwijfeld onderdeel van het programma deze zaterdagmorgen. En wie weet lichten ze alvast een tipje van de sluier op van de lokale poëzie of het 'kijkje in de pannen'; items die dit jaar zeker terugkeren bij hen in de show.

PLAYBACK JE GEK Dennis en Corine, beter bekend van de (te) gekke playbackacts die zij vorig jaar samen neerzetten, zijn zaterdag 3 december aan de beurt. Welke ludieke actie hebben zij dit jaar in petto? In hun show (lunchtijd: 12.00 tot 16.00 uur) is het straks mogelijk een Lunch-top 5 samen te stellen van favoriete platen, uiteraard tegen betaling. Daarnaast besteden Dennis en Corine aandacht aan de goede doelen en acties van dit jaar.

LOL EN GEKKIGHEID Net zoals dj's Remco en Jan in de actieweek dagelijks afsluiten (20.00 tot 0.00 uur), sluiten zij ook De Aanloop af op zaterdag 10 december. Naast hits van nu en 'Hei jie al ebeurd' kunnen luisteraars bij hen veel lol en gekkigheid verwachten. Zoals lokaal (file)nieuws met een vleugje humor, een ja/nee-spel en natuurlijk aandacht voor de lokale doelen, ook op de laatste zaterdag voordat Het Glazen Huys Nijkerk helemaal losbarst.