• Het Glazen Huys in 2016.

    ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Glazen Huys Nijkerk draait warm vanuit jarige bibliotheek

NIJKERK De presentatieduo's van Het Glazen Huys Nijkerk draaien de komende vijf zaterdagen warm vanuit de bibliotheek in Nijkerk, die dit jaar het 155-jarige jubileum viert. Remco van Mark en Julia ter Beek trappen zaterdag 11 november af. In 'De Aanloop', het radioprogramma dat van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren is op 106.8 FM, passeren de komende weken alle presentatieduo's de revue.

Julia ter Beek is een nieuwkomer in het presentatieteam van Het Glazen Huys Nijkerk. In de actieweek van 11 tot en met 16 december neemt zij samen met Remco van Mark de avondblokken voor haar rekening. Komende zaterdag trappen zij De Aanloop af. Een week later, 18 november, is de vrijdagnachtploeg aan de beurt. Oude bekende Hans van der Bilt presenteert dan samen met nieuwkomer Wim de Ree. Op 25 november heeft Dennis van den Hoogen in Peter Dirksen ook een nieuwe presentator aan zijn zijde, voor de middagblokken in het Glazen Huys. Op zaterdag 2 december draaien Jannick Benschop en Nelleke den Besten (late middagploeg) warm en de laatste Aanloop voordat de GlazenHuys-week écht begint is 9 december in de vertrouwde handen van Ton Schouten en Ely Hackmann (ochtendploeg).

GOEDE DOELEN In 'De Aanloop' besteedt Het Glazen Huys Nijkerk aandacht aan de negen goede doelen waarover de opbrengst van het goededoelenproject dit jaar verdeeld wordt. Dat zijn acht lokale goede doelen: Leergeld Nijkerk, Hospice Nijkerk, de Voedselbank, de Dierenambulance, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen, Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, Hello You en Nijkerk voor Gruisor. Het negende doel is 3FM Serious Request dat zich dit jaar inzet om familieleden die elkaar door een ramp of conflict kwijt zijn geraakt weer samen te brengen.

RUNNING DINNER Het succes van Het Glazen Huys Nijkerk staat of valt met de betrokkenheid van inwoners, scholen en bedrijven. De eerste acties voor de editie van dit jaar zijn al bekend. Zo maakte Curves Nijkerk vorige week bekend voor het derde jaar op rij een Running Dinner te organiseren voor dames. Meer informatie daarover is te vinden op de Facebookpagina. Zelf een actie aanmelden kan via www.hetglazenhuysnijkerk.nl.