• Archief BDUmedia

Glasvezelcampagne voor buitengebied van start

NIJKERK In januari 2018 start de campagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Nijkerk. Voorwaarde is dat vijftig procent van de mogelijke aansluitingen deel gaat nemen.

Wijnand Kooijmans

De campagne wordt uitgevoerd door het Communicatie-Infrastructuur Fonds (CIF) in de Noordelijke Vallei en Veluwe Midden. Binnen dit gebied valt de gemeente Nijkerk met rond de 1.200 aansluitingen van de in totaal 5000. Door de bezitters van 2.501 aansluitingen binnen dit gebied moet positief worden gereageerd op het aanbod.

De inwoners kunnen kiezen uit vijf verschillende aanbieders. Dat zijn Caiway, VBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Per maand dient 12,50 euro aan vastrechtvergoeding te worden betaald. Dit kan ook worden afgekocht door een eenmalige afkoop van 1.600 euro. Wie na de inschrijfperiode alsnog kiest voor aanleg van glasvezel betaalt de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra naast het abonnement en de vastrechtvergoeding.

AMBASSADEURS Tot eind dit jaar worden door het CIF ambassadeurs geworven voor het promoten van de aanleg van glasvezel. Dit via onder meer buurtvereniging en andere samenwerkende instanties. Op politieke partijen wordt een beroep gedaan ook hun achterban over de streep te halen als het gaat om de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

De campagne duurt van januari tot april 2018. In deze periode worden ook informatieavonden gehouden. Belanghebbenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Indien de vijftig procent wordt gehaald wordt met de aanleg gestart in juni volgend jaar. In 2019 moet dan het gehele buitengebied van glasvezel zijn voorzien.