Geslaagd leerlingendiner bij De Klepperman

HOEVELAKEN Een groep van 13 leerlingen uit expeditie WWT (World Wide Technology) van het Corlaer College verzorgden zaterdag in Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken een compleet driegangenmenu voor 75 gasten, waarbij de opbrengst bestemd is voor het goede doel.

Het was best spannend maar de leerlingen kijken terug op een zeer geslaagde actie. Lotte Sikkema, één van de leerlingen: ,,Voor het goede doel zijn wij een poosje geleden naar India geweest, waar wij voor waterzuivering en afvalverwerking gezorgd hebben in een aantal vissersdorpen. Daarvoor hebben wij al veel geld ingezameld en we zijn nog steeds bezig met het inzamelen van geld. We zamelen geld in door acties te doen en sponsors te zoeken. We hebben voor dit diner zoveel mogelijk mensen uitgenodigd en we gingen samen met de koks van De Klepperman Indiaas eten voor de mensen koken en serveren, tegen een bepaalde prijs."

FILMPJES ,,We regelden zoveel mogelijk zelf; sponsoring van de ingrediënten (AH Hoevelaken, AH Nijkerk, Keurslager Steltenpool en Gezond & Wel), reclame, koken, serveren, opbouwen en afbouwen. We serveerden een volwassenenmenu en een kindermenu. Het volwassenenmenu bestond uit een driegangenmenu met een aantal verschillende Indiase gerechten, zodat de mensen ook Indiaas eten kunnen proeven, twee drankjes en een kop koffie of thee. Het kindermenu bestond uit kip, patat, rijst, een toetje en twee drankjes. Ook lieten we foto's en filmpjes laten zien van onze reis."