Gemeenten gaan niet in op voorstel Thuiszorg Nederland

NIJKERK De gemeenten op de Noord-Veluwe hebben besloten niet in te gaan op het voorstel van Thuiszorg Nederland personeel en cliënten over te nemen bij een faillissement van Thuiszorg Service Nederland (TSN). Gesprekken hierover tussen de curator van TSN en Thuiszorg Nederland zijn mislukt.

Wijnand Kooijmans

Besloten is door de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek dat bij een definitief faillissement van TSN de zorg wordt overgedragen aan de zorgorganisaties die al werkzaam zijn in de betreffende gemeenten. Wethouder Ard Kleijer van de gemeente Putten: ,,Als TSN failliet gaat, blijven mensen de huishoudelijke hulp krijgen die ze nodig hebben. Verder vragen wij bij de zorgaanbieders nadrukkelijk aandacht voor het personeel van TSN." In tegenstelling tot bijvoorbeeld de gemeente Nijkerk hebben de zorgaanbieders op de Noord Veluwe nog niet aangegeven ook het personeel van TSN over te willen nemen.

Alle betrokken cliënten in de regio zijn per brief geïnformeerd over de huidige situatie. Zodra het faillissement van TSN is uitgesproken, nemen gemeente contact op met de cliënten om aan te geven hoe de hulp in het huishouden overgaat naar een van de andere aanbieders.