• Gemeente Nijkerk

Gemeente ondertekent overeenkomst voor nieuwbouwwijk Doornsteeg

NIJKERK Op vrijdag 24 februari heeft de gemeente de overeenkomst met de CPO "Ik Woon Betaalbaar" getekend. Ik Woon Betaalbaar zal in totaal 42 woningen bouwen in twee deelgebieden. De gebieden zijn in het noordoostelijk deel van Doornsteeg gelegen. De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan en de vergunningen, zodat er naar verwachting nog voor de zomervakantie kan worden gestart met de bouw van de woningen.

Ik Woon Betaalbaar heeft samen met de 42 toekomstige bewoners het ontwerpproces doorlopen op basis van CPO Nieuwe Stijl (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Tijdens het proces van CPO zijn de deelnemers zelf opdrachtgevers onder begeleiding van Ik Woon Betaalbaar en heeft men samen met de buren de woningen ontworpen, materiaalkeuzes gemaakt en het afwerkingsniveau bepaald op basis van ieders individuele budget.

Het eerste CPO, met de naam Holkerbeek en gelegen aan de Holkerweg, is al enkele maanden aan het bouwen. Met twee andere CPO's De Woongaard en Doornsteeg zijn ook overeenkomsten getekend en zal de bouw dit jaar gaan starten. De gemeente Nijkerk heeft deze vorm van initiatief én samenwerking in Doornsteeg mogelijk gemaakt. In Doornsteeg zijn dat er nu vier geworden. In het volgende deelplan (Fase 2) van Doornsteeg is er uitsluitend sprake van private grondeigenaren die ook zelf de opdrachtgeversrol willen vervullen. Er is momenteel dus geen plek voor nieuwe CPO's.