• www.pixabay.com

Gemeente Nijkerk verwijdert fietsen

NIJKERK Nijkerk blijft hard optreden tegen fietswrakken en weesfietsen bij de NS-stations in Nijkerk en Hoevelaken. Tijdens de laatste actie zijn ruim honderd fietsen verwijderd.

Wijnand Kooijmans

Voor de gemeente speelt mee dat verkeerd gestalde fietsen een gevaar opleveren. Voor de bezoekers van de stations maar, ook voor de hulpdiensten die eventueel op de stations aanwezig moeten zijn. Tevens zorgen verkeerd gestalte fietsen voor een rommelig beeld.

DAGELIJKS TOEZICHT Dat maakt dat besloten is tot dagelijks toezicht, waarbij verkeerd gestalde fietsen in de rekken worden gezet. Tevens wordt rommel opgeruimd. Weesfietsen, fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen worden van een markering voorzien. De eigenaar heeft dan 28 dagen de tijd zijn of haar fiets op te halen.

BELEID Het beleid weesfietsen en verkeerd gestalte fietsen aan te pakken past binnen het beleid van het college van burgemeester en wethouders het fietsen binnen de gemeente in totaliteit te promoten en aantrekkelijker te maken. Hiervoor is ook het nodige geld beschikbaar om fietspaden op te knappen.