• Matthias Zomer - Pexels

Gemeente Nijkerk reikt mantelzorgwaardering uit

NIJKERK De mantelzorgers uit de gemeente Nijkerk komen weer in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. In Nederland is 1 en op de 3 mensen mantelzorger en 1 op de 10 voelt zich zwaar belast. Partners, familieleden of vrienden die lange tijd intensief voor een naaste zorgen, komen daarom net als vorig jaar in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente Nijkerk. ,,Met dit kleine gebaar van onze kant willen wij onze waardering en respect tonen naar iedereen die klaar staat voor een ander. Wij vinden dat zij wel een opsteker kunnen gebruiken", aldus wethouder Marly Klein.

De mantelzorgers komen in aanmerking voor een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal criteria. De mantelzorger helpt minimaal 8 uur per week, 3 maanden lang iemand die zorg nodig heeft en in de gemeente Nijkerk woont. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen.

Aanmelden kan tot 1 december via een aanmeldformulier op www.sigma- nijkerk . nl. Ook is het formulier aan te vragen bij Sigma bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma via telefoonnummer (033) 247 48 30 of door een mail te sturen aan mantelzorg@sigma-nijkerk.nl.