• Politie

'Geen overvallen gepleegd in centrum Nijkerk'

NIJKERK Volgens de politie zijn er maandag geen overvallen gepleegd bij een modezaak en een uitzendbureau in het centrum van Nijkerk. In eerste instantie werd gesproken van twee overvallen op één middag, maar volgens de politie is dat onjuist. ,,Er is ingebroken bij een uitzendbureau, maar van een overval is geen sprake. Ook van een overval op een modezaak is bij ons niets bekend", zegt politiewoordvoerder Mariëlle van Steenbergen. 

Een negroïde man zou eerst een overval gepleegd hebben bij een modezaak aan de Singel, even later zou een uitzendbureau aan het Verlaat overvallen zijn door twee mannen. Dat blijkt onjuist. ,,Ook volgens de agenten die ter plaatse waren zijn er geen overvallen gepleegd."

TELEFOONS GESTOLEN Bij een uitzendbureau aan het Verlaat werd maandag wel een diefstal gepleegd door twee mannen. Zij hebben rond 13.48 uur twee telefoons gestolen. De twee sloegen op de vlucht en renden richting de Torenstraat. Naar aanleiding van deze diefstal doet de politie verder onderzoek. Camerabeelden van een naburig bedrijf zijn veiliggesteld, zo laat de politie weten.