• Piroschka van de Wouw

Geen bed & breakfast in illegaal chalet

NIJKERK Aan de Beulekamperweg in Nijkerk mag geen bed & breakfast worden gevestigd in een chalet. In 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders positief beslist op een aanvraag van de eigenaar om tijdelijk een chalet te mogen plaatsen. Dit voor een periode van twee jaar in verband met de verbouwing van de hoofdwoning. Het college komt nu tot de ontdekking dat, ondanks dat de twee jaar ruimschoots zijn verstreken, het chalet er nog steeds staat.

Wijnand Kooijmans

In 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders positief beslist op een aanvraag van de eigenaar om tijdelijk een chalet te mogen plaatsen. Dit voor een periode van twee jaar in verband met de verbouwing van de hoofdwoning.

REGELS Hoewel in de afgelopen periode niet handhavend is opgetreden tegen het chalet is dat, zo voert het college aan, nu geen reden het chalet permanent toe te staan. Volgens de geldende regels mag een bed & breakfast alleen worden gerealiseerd in een bedrijfswoning. Hiervan is bij deze aanvraag geen sprake. Ook worden de landschappelijke waarden aangetast, zo is het oordeel van het college.

HANDHAVEND OPTREDEN De Omgevingsdienst De Vallei gaat nu onderzoeken of alsnog handhavend moet worden opgetreden en daarmee het chalet moet worden afgebroken.