• Burgemeester Gerard Renkema in Hoevelaken tijdens Koningsdag 2017.

    Archief BDU Media

Geen activiteiten Oranjevereniging op Koningsdag in Hoevelaken

HOEVELAKEN De Oranjevereniging Koningin Wilhelmina is helaas gedwongen om het Koningsdagprogramma voor 2018 af te gelasten. Door het vertrek en de beperkte beschikbaarheid van een aantal ervaren bestuursleden en een tekort aan ervaren vrijwilligers is de basis voor een verantwoorde organisatie volgens voorzitter John van de Bunt te smal geworden. Diverse pogingen om versterking voor bestuur en vrijwilligers te vinden hebben tot nu toe onvoldoende resultaat gehad.

,,Een aantal horecaondernemers en inwoners hebben kenbaar gemaakt dat zij willen proberen om op Koningsdag een beperkt alternatief programma te bieden op het manifestatieterrein. Zodra meer bekend is, zullen zij hierover naar buiten treden."

De overige activiteiten van de Oranjevereniging voor 2018 gaan wel door: de herdenking op 4 mei, de kermis in Hoevelaken en de lampionnenoptocht in het najaar.

,,Het bestuur van de Oranjevereniging hoopt dat er in 2018 alsnog voldoende versterking komt voor het dagelijkse bestuur en de vrijwilligers, zodat wij in 2019 wel weer een Koningsdagprogramma kunnen realiseren."