• Wijnand Kooijmans
  • Wijnand Kooijmans

Feestelijke overdracht Jaap van der Krol-bad

NIJKERK Op een feestelijke bijeenkomst is maandagmiddag de sleuteloverdracht van het nieuwe zwembad in Nijkerk gevierd. Directeur Erik Hollander droeg namens aannemer Hollander Techniek het Jaap van der Krol Bad officieel over aan wethouder Marly Klein van de gemeente Nijkerk. Vervolgens overhandigde wethouder Klein de sleutel aan de locatiemanager van het nieuwe zwembad, Gabriëlle Rack, van exploitant Optisport.

De komende tien jaren is Optisport verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het zwembad. Aannemer Hollander Techniek is gedurende deze periode verantwoordelijk voor het onderhoud. Het Jaap van der Krol Bad is de zeer duurzame nieuwe zwemaccommodatie in de gemeente Nijkerk, die bestaat uit een achtbaans wedstrijdbad, een warmer doelgroepenbad met een beweegbare bodem, een peuterbadje en een whirlpool. Het wedstrijdbad heeft een duikkuil (extra diep) en bovendien is voorzien in een duikplank en een grote glijbaan met tijdsmeting.

Het zwembad aan de Van der Krolstraat 1 in Nijkerk heeft ook een speelweide, die op dit moment wordt aangelegd. Daarin komen onder andere een volleybalveld, een waterspeelplaats, schommels en een groot speeltoestel om lenigheid, fitheid en uithoudingsvermogen mee te trainen.

OPENINGSWEEKEND Het nieuwe zwembad is bijna af. Optisport kan nu de laatste zaken regelen en de verenigingen die gebruikmaken van het zwembad krijgen de mogelijkheid om het bad uit te proberen. Zo kunnen de laatste 'kinderziektes' die zij tegenkomen, worden opgelost. Het officiële openingsweekend vindt vervolgens plaats op 26 en 27 mei. Op 26 mei zijn er van 10.00 tot 18.00 uur allerlei workshops en demonstraties waar belangstellenden naar kunnen kijken of aan mee kunnen doen. Op 27 mei is het van 10.00 tot 17.00 uur piekendag in het nieuwe zwembad. Iedereen kan dan voor 1 euro komen zwemmen.