• Het Vakantiespektakel staat weer voor de deur, met allerlei activiteiten voor kinderen.

    Kees van den Heuvel

Op safari tijdens Vakantiespektakel

NIJKERK Het Vakantiespektakel gaat op safari. In de laatste week van augustus staat er weer een tent op het grasveld bij winkelcentrum Paasbos. In en rond de tent worden de hele week kinderactiviteiten gehouden. Jaren geleden had het Vakantiespektakel al een junglethema en nu worden de wilde dieren weer uit de kast getrokken.

Bijzonder dit jaar is dat er meer activiteiten voor de jongste groep zijn. Anneliese Schuurmans, organisator: ,,Vorig jaar konden we drie ochtenden wat voor de jongste doelgroep van vier tot en met zeven jaar organiseren en nu komt daar een extra ochtend bij. Alles valt of staat met de vrijwilligers en gelukkig konden we alle activiteiten bemannen."

Het Vakantiespektakel begint al op zaterdag 24 augustus met een matjesmarkt op het Molenplein. Op maandag 26 augustus is de officiële opening van het Vakantiespektakel om 10.00 uur. Schuurmans: ,,Het is iedere keer weer een verrassing wat we doen. We verdelen de jongsten en de grotere kinderen in twee groepen, de Antilopen en de Bizons. Voor de Bizons is er ook een middagprogramma. We starten de week met onze Doe-dag: kinderen kunnen knutselen rondom het onderwerp wilde dieren en safari. Van een jeep tot een verrekijker." Op dinsdag is er voor de jongste groep weer een poppendokter, waar kinderen hun zieke pop of knuffel mee naartoe kunnen nemen.

BOUWDAG Nieuw dit jaar is ook de bouwdag die over twee dagen verspreid gaat worden. Wilma van den Hoorn, organisator: ,,Kinderen klaagden wel eens dat ze eigenlijk te weinig tijd hadden om van hun bouwwerken te genieten en daarom kunnen ze nu op de dinsdagochtend beginnen met timmeren en op woensdag het werk afmaken en genieten van hun hut." In de middag is er op de dinsdag een vossenjacht in de stad. Voor de jongste groep is er op woensdag een speurtocht in de wijk rondom de tent met opdrachten die met wilde dieren te maken hebben. Ook zijn er diverse spelletjes die te maken hebben met wilde dieren. Op de woensdag kunnen de kinderen die tijdens de bouwdag een hut hebben gemaakt de hut versieren. Van schilderen tot behangen. Van den Hoorn: ,,In de avond is het onze bonte avond. Kinderen kunnen tijdens onze talentenshow hun talent laten zien. Van zingen tot goochelen, het mag allemaal."

BONTE AVOND Voor de oudere kinderen mondt de bonte avond uit in de slaapnacht waarbij kinderen samen in de tent mogen blijven slapen. Op donderdag is er een clown in de sporthal voor de jongste kinderen, terwijl er buiten de voorbereidingen worden getroffen voor de survival voor de grotere kinderen. Van den Hoorn: ,,Het bezoek van de clown is tevens de afsluiting van het Vakantiespektakel voor de jongste groep. We hopen dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden, zodat we op de vrijdag in de toekomst ook voor de jongsten een activiteit kunnen organiseren." Op vrijdag wordt het Vakantiespektael afgesloten met zwemmen in het Jaap van der Krolbad in de ochtend. Ook hier worden weer spelletjes gedaan in het water. In de middag kunnen kinderen komen vissen bij HSV Hoop op Geluk.

Het Vakantiespektakel is hard op zoek naar nieuwe werkgroepleden en nieuwe bestuursleden. Ook worden bedrijven uitgenodigd om een onderdeel te verzorgen in het nieuwe jaar. Meer informatie: www.nijkerk.vakantiespektakel.nl of 033-2463781