Eindtentoonstelling bij Collage

HOEVELAKEN Het achttiende cursusjaar van Collage Kunstcentrum wordt traditioneel afgesloten met een grote overzichtstentoonstelling. Deze is vrijblijvend te bezichtigen in de showrooms van meubelzaak Doggenaar in Hoevelaken van 2 tot en met 9 april.

Anneke Martini

Tevens kunnen belangstellenden zich meteen inschrijven voor een cursus. Er is een grote diversiteit aan kunstuitingen van rond de vierhonderd werkstukken die zijn gemaakt tijdens de zestig cursussen. De officiële opening is op zaterdag 2 april om 11.00 uur waar een woordje wordt gesproken tijdens koffietijd. Op de laatste expositiedag zaterdag 9 april zijn de docenten aanwezig om de nodige informatie en toelichting te geven op het vernieuwde cursus- en workshopprogramma. Naast het vertrouwde aanbod is er een aantal nieuwe initiatieven, onder meer voor basisschooljeugd en tieners onder leiding van een jonge docente. In De Stad Nijkerk wordt de cursusbrochure van Collage - met inschrijfformulier - huis-aan-huis bezorgd als bijlage.

Stichting Collage centrum voor kunstzinnige vorming ziet het als een uitdaging mensen op weg te helpen en te begeleiden bij de ontwikkeling van hun talent.

De cursussen worden gegeven door een gemotiveerd docententeam: nestor Cees Slokker (olieverf schilderen en fotografisch tekenen), Rolina van Vliet (acryl figuratief expressief en abstract vrij), Evelien Kooloos (acrylbasis kleur en techniek), Pien Schouten (schildertechnieken voor beginners, acryl en naar voorbeeld), Ine Pleiter (beeldhouwen), Arrie Huijgen (glaskunst en brons gieten), nieuwe docente Ans Vedder (keramiek), Betty Meijbaum (beeldhouwen), Antoynette Anema (expressief portret schilderen acryl), Ina Collens (acryl figuratief expressief), Hans Meijbaum (tekenen voor schilders en modelschetsen), Patriesja van de Bunt (fotografisch tekenen), Geke Steenmetz (tekenen met pastelkrijt), de nieuwe, jonge docente Annemarie Bokkers (jeugdcursussen en acryltechnieken naar voorbeelden).

,,Nieuw van opzet is het Kunstcafé op donderdag - en/of vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur waar alle technieken worden uitgeoefend voor mensen die bijvoorbeeld niet over een eigen atelier of werkruimte beschikken. Alle lokalen kunnen worden gebruikt voor zelfstandig werken in alle technieken: beeldhouwen, schilderen, keramiek, tekenen met gebruikmaking van bijvoorbeeld schilderezels of oven, koffie en thee. Gebruikers kunnen kiezen of zij één of beide dagen vrij willen werken. Dit is mogelijk van oktober tot april. In onze brochure staan de nieuwe cursussen overigens duidelijk aangegeven. Tijdig aanmelden wordt sterk aangeraden omdat bij voortgaande cursussen het aantal beschikbare plaatsen beperkt is," lichten PR-vrouw Esther Zuurmond en voorzitter Rolina van Vliet toe.

De tentoonstelling bij Doggenaar Meubelen is dagelijks geopend, uitgezonderd op zondag en maandagmorgen, van 11.00 tot 17.00 uur op Zuiderinslag 4 te Hoevelaken. Vrije toegang.

Informatie: www.collage-hoevelaken.nl, e-mail info@collage-hoevelaken.nl, tel. 033-2534738 of 06 - 53415382.

In de eerste week van april worden veel werkstukken die gemaakt zijn tijdens een van de cursussen tentoongesteld bij Doggenaar.