• ARJEN GERRITSMA

Eerste groep mantelzorgers ontvangt mantelzorgwaardering

NIJKERK Medewerkers van Sigma overhandigde samen met wethouder Harke Dijksterhuis namens de gemeente Nijkerk een zogenaamde 'mantelzorgwaardering' aan een eerste groep mantelzorgers. Dit steuntje in de rug bestaat uit een cadeaubon van 100 euro. Mantelzorgers die hulp bieden aan een inwoner van de gemeente Nijkerk kunnen daarvoor in aanmerking komen.

Wethouder Dijksterhuis: ,,Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Het bieden van praktische hulp en mentale steun door een bekende zorgt er vaak voor dat degene die zorg nodig heeft, zich prettiger voelt. Mensen kunnen langer in hun eigen woning blijven wonen met hulp van mantelzorgers. Als gemeente Nijkerk willen we mantelzorgers graag een blijk van waardering geven in de vorm van de cadeaubon. Ik heb bij het uitreiken gemerkt dat de mantelzorgers het mooi vinden dat er oog voor hen is. Natuurlijk staat een cadeaubon niet in verhouding tot wat ze allemaal doen. Ik vind het belangrijk dat wij als gehele samenleving hun werk blijven zien en waar mogelijk ondersteunen, vandaar ook deze actie."

AANMELDEN Om in aanmerking te komen voor de cadeaubon moeten mantelzorgers minimaal 8 uur per week zorg bieden aan een naaste. Dat moeten zij minimaal drie maanden doen of in dit jaar hebben gedaan. Degene die zorg nodig heeft, moet in de gemeente Nijkerk wonen. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Mensen kunnen ook iemand anders aanmelden. Aanmelden voor de mantelzorgwaardering kan nog tot 7 december 2018. Dat kan door het speciale aanmeldformulier in te vullen, dat staat op www.sigma-nijkerk.nl. Het aanmeldformulier is ook verkrijgbaar bij Sigma. Sigma neemt de aanvragen in behandeling, beoordeelt of de aanvrager voldoet aan de criteria. Er zijn verschillende momenten waarop de cadeaubonnen kunnen worden opgehaald.

SIGMA De gemeente Nijkerk werkt in de mantelzorgwaardering samen met Sigma. Sigma reikt de mantelzorgwaardering uit. Daarmee maken de mantelzorgers meteen kennis met deze organisatie. Sigma heeft twee mantelzorgconsulenten. Mantelzorgers kunnen met al hun vragen bij deze consulenten terecht.

Meer informatie via tel. 033-2474830 of mantelzorg@sigma-nijkerk.nl.