• ,,De Wensboom in winkelcentrum Paasbos was altijd hartverwarmend'', aldus Krijkamp (bovenste rij, vijfde van links).

    Wens voor je Medemens

Een Wens voor je Medemens stopt

NIJKERKERVEEN Een Wens voor je Medemens (EWVJM) vervult nog één wens en wordt daarna opgeheven. De succesvolle organisatie is uit haar jasje gegroeid, vanuit de eigen woning besturen is geen optie meer voor Jacobine Krijkamp.

Belinda van der Horst

Krijkamp, ambassadeur van EWVJM, heeft een nare en enerverende periode achter de rug. ,,De website van EWVJM werd gehackt en ik werd via social media gestalkt. Ik heb een pas op de plaats gemaakt en rustig overwogen hoe nu verder te gaan en óf ik wel verder wil gaan", vertelt ze.

,,Nu een en ander weer in rustig vaarwater is gekomen, is de kogel door de kerk. EWVJM stopt. Na honderden wensen te hebben vervuld en voor duizenden mensen een positief verschil te hebben mogen maken, is EWVJM uit haar jasje gegroeid. Doorgaan zou betekenen: een auto van de 'zaak', een pand huren en personeel in dienst nemen. Dat laatste probeerde ik op te vangen door zelf meer uren in EWVJM te stoppen. Het laatste jaar zelfs honderd uur per week. Ik wil elke cent in wensen stoppen en niet in materiële zaken voor EWVJM. Dat is altijd de insteek geweest.", aldus Krijkamp.

,,Stoppen gaat wel met een lach en een traan. Want wanneer je zoveel jaren met lieve vrijwilligers je hart en ziel ergens in hebt gestoken, dan is stoppen misschien de beste keuze maar niet de makkelijkste. Welke wens de leukste of mooiste was, is niet te zeggen. Het waren er zoveel."

,,Qua evenementen waren de Nijkerkse Sleepbootdagen en de Wensboom in winkelcentrum Paasbos altijd hartverwarmend, dus die gaan we zeker missen. Graag willen we iedereen bedanken voor hun vertrouwen in EWVJM. Ook onze sponsoren voor hun steun. Samen hebben we met een klein team voor vele medemensen een groot positief verschil kunnen maken."

Krijkamp heeft EWVJM opgericht in 2013. Het idee is ontstaan doordat ze om gezondheidsredenen met haar horecawerk moest stoppen. Daarnaast verloor ze in korte tijd een aantal dierbaren waardoor ze anders in het leven kwam te staan. Als voormalig ondernemer bedacht ze een uniek concept waarbij ondernemers op een ludieke manier publiciteit voor hun zaak konden genereren en op een positieve manier een steentje konden bijdragen aan het welzijn van de medemens. EWVJM verzorgde op hun website en Facebook een maand kosteloos publiciteit voor de deelnemende ondernemers. Met financiële ondersteuning van ondernemers werden er elke maand, vanuit een andere plaats, vele wensen vervuld. Later deden ondernemers ook voor langere periodes mee en werden het hele jaar door wensen vervuld, ook landelijk.

EWVJM laat nog één wens in vervulling gaan die is ingediend voor Christa van Hamersveld uit Nijkerkerveen. Ze raakte vijftien jaar geleden na een ongeluk ernstig gehandicapt. Haar grootste wens is om een concert van Nick en Simon bij te wonen. Deze wens kreeg de meeste stemmen en wordt vervuld.