• Gerard van den Tweel met het personeel van Zeelandia in de nieuwe huiskleuren van de Van den Tweel Supermarket.

    Amigoe

Drie Nijkerkers in Quote 500

NIJKERK In de nieuwe Quote 500, de lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders van zakenblad Quote, staan drie inwoners van Nijkerk. Ingrid Pon (71), bekend van het gelijknamige autoimport-bedrijf, heeft de hoogste klassering op plek zeventig met een geschat vermogen van 405 miljoen euro. ,,Als weduwe van Mijndert Pon heeft zij diens rundvlees- en wijnboerderij in Argentinië geërfd´´, meldt Quote. ,,Hoewel zij niet zelf de touwtjes in handen heeft, kan ze een behoorlijk glaasje wijn drinken van het jaarlijkse miljoenendividend.´´

Gerard van den Tweel (73), eigenaar van een supermarktketen, heeft een geschat vermogen van 125 miljoen euro en staat in de lijst op nummer 282. ,,We hebben hard gewerkt en het was niet voor niets. 2016 was een prachtig jaar met mooie resultaten, waarbij de supermarkten zowel in Nederland als in het Caribisch gebied een autonome groei lieten zien´´, vertelt hij aan Quote.

Nog net in de top-500, op plek 463, staat media-ondernemer Lex Harding (72) met een geschat vermogen van 75 miljoen euro.