• Het Dorpsdagcomité wenst iedereen goede vakantie en graag tot ziens op 19 augustus.

    Gerrit Steen

Dorpsdag Hoevelaken in de steigers

HOEVELAKEN Het feest waar tal van Hoevelakers naar uitkijken, de Dorpsdag, vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 augustus. Vakanties kunnen er op worden aangepast en gewijzigd, gemaakte afspraken worden verzet want voor velen is de Dorpsdag het hoogtepunt van het jaar.

Gerrit Steen

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor deze feestdag in volle gang om voor jong en oud een gezellige dag neer te zetten. Op de 32ste Dorpsdag is het thema 'Hoevelaken goes Hollywood'. De zomermarkt zal niet ontbreken en is er ook kindervermaak voor de kleintjes. Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom op het manifestatieveld.

De Dorpsloop is al jaren een vertrouwd programmaonderdeel van de Dorpsdag. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 1, 5 en 10 kilometer. Het is dit jaar een nieuw parcours en gaat door en langs Hoevelaken met zowel de start als finish op het Manifestatieveld. De dorpsloop start om 10.00 uur met de 5 en 10 km loop. De 1 km loop start direct daarna. Een extra prijs is er te winnen voor de deelnemer aan de 1 km loop met de origineelste outfit in het thema van de dorpsdag. Ook dit jaar zal de dorpsloop voor de 5 en 10 kilometer digitaal worden geregistreerd via MyLaps.

Ook is er genoeg actie voor basisschoolkinderen. Kinderen mogen dit jaar ook gebruik maken van de bootcamp-attracties. Er is geen toezicht bij elke attractie dus wordt ouders verzocht hun eigen kinderen te begeleiden. Het spelen op de attracties is voor eigen risico.

BOOTCAMP Heldhaftige teams gaan met elkaar het sportieve gevecht aan in de zeskamp. Met alleen spierbundels redden ze het niet, want er wordt ook een fors beroep gedaan op samenwerking en uithoudingsvermogen. Een waterglijbaan, wervelwind, afmat-stormbaan plus een aantal nieuwe, maar ook vertrouwde onderdelen zullen weer het nodige 'bloed, zweet en tranen' vergen om de overwinning binnen te slepen. Dit jaar is er een quiz in het thema toegevoegd om ook het brein aan het werk te zetten.

MUZIEKPRORAMMA Dit jaar is er in samenwerking met ID-DJ weer een verrassend muziekprogramma samengesteld. De live aftrap zal om 17.30 uur zijn van wederom een 'mystery guest'. Om 18.30 uur gaat DJ Patrick de Dorpsdagbezoekers vermaken met muzikale mixen, waarna om 19.30 uur de hoofdact 'Daredevils' het podium betreden. Vanaf 21.30 uur tot 23.00 uur zal DJ Patrick de muzikale regie weer overnemen.

Ook de seniorenworden bij de Dorpsdag betrokken. Voor hen vindt er in 'de Stoutenborgh' een bingo plaats. De avond begint om 20.00 uur.

OPROEP De organisatie is nog steeds dringend op zoek naar nieuwe mensen die zich willen inzetten voor het jaarlijkse feest. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuur van de Dorpsdag via info@dorpsdag-hoevelaken.nl.

Meer op www.dorpsdag-hoevelaken.nl