• Heldhaftige teams gaan met elkaar het sportieve gevecht aan.

    Gerrit Steen

Dorpsdag feest voor jong en oud

HOEVELAKEN Het feest waar iedere Hoevelaker en tegenwoordig ook steeds meer Nijkerkers en Nijkerkerveners naar uitkijkt, Dorpsdag Hoevelaken, zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 20 augustus. Het doel is om voor jong en oud een gezellige en ontspannen dag neer te zetten. Het thema voor deze 31e editie is 'Hoevelaken aan Zee'.

Gerrit Steen

Traditiegetrouw wordt het spits afgebeten met de Rabobank Dorpsloop. Het middagprogramma is goed gevuld met Sport en Spel waarin snelheid, behendigheid, kracht en creativiteit centraal staan. Uiteraard zal de zomermarkt dit jaar niet ontbreken en is er ook kindervermaak. Ook voor een hapje en een drankje zijn bezoekers van harte welkom op het manifestatieveld.

DORPSLOOP Ook dit jaar gaan sportieve Hoevelakers de onderlinge strijd aan en doen een greep naar de eerste prijs of de titel 'snelste Hoevelaker'. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 1, 5 en 10 kilometer. De dorpsloop start om 10.00 uur met de 5 en 10 km loop. De 1 km loop start direct daarna. In samenwerking met een aantal (sport)verenigingen en sportscholen zal er vervolgens een uitdagend aanbod voor basisscholieren worden neergezet.

Heldhaftige teams van jong tot oud gaan vervolgens met elkaar het sportieve gevecht aan in de zeskamp. Met alleen spierbundels redden ze het niet, want er wordt ook een fors beroep gedaan op samenwerking en uithoudingsvermogen. Een surf-simulator, afmat-stormbaan, de kantelmuur of waterglijbaan; een aantal nieuwe, maar ook vertrouwde onderdelen zullen weer het nodige 'bloed, zweet en tranen' vergen om de overwinning binnen te slepen.

MUZIEKPRORAMMA Vanaf 16.00 loopt 'Djembe Agogo' rond met fraai ritmisch slagwerk. Om 17.30 zal een 'mystery guest' het podium betreden om een aantal gezellige nummers te zingen. DJ Morris zal vanaf 18.30 uur het avondprogramma openen met zijn digitale draaitafels, waarna om 19.30 uur de coverband Jambassadors het podium gaat betreden. In 'de Stoutenborgh' vindt een bingoavond plaats vanaf 20.00 uur.

CITYBRANDING Het wordt ook een speciale dag voor de ondernemers van centrum Hoevelaken. Zij hebben op deze dag een eigen feestje te vieren: de lancering van hun nieuwe logo en huisstijl. Hoevelaken doet vanaf deze Dorpsdag aan Citybranding. Het dorp heeft een nieuwe merkidentiteit gekregen, voortaan presenteren de winkeliers zich gezamenlijk als 'Hartje Hoevelaken'. Het nieuwe logo zal op diverse plekken in het dorp voor het eerst te zien zijn, ook de facebookpagina gaat die dag online.

Bezoekers dienen rekening te houden met afsluiting van de Kantemarsweg (naast de parkeerplaats bij het Manifestatieterrein). Tevens zal er op het Manifestatieterrein een parkeerverbod gelden.