• Jan Terlouw geeft een lezing over over een duurzame wereld.

    Bibliotheek Nijkerk

Dit is er te doen in Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. Een uitgebreidere lijst is te vinden in onze online agenda.

27 september 2018

Nijkerk

[Digitaal Café bij De Dolle Joncker
[14:00 Koetsendijk 1
Iedereen is welkom bij het Digitale Café van SeniorWeb Nijkerk in samenwerking met KlikAanKlikUit in De Dolle Joncker, Koetsendijk 1 te Nijkerk van 14.00 uur tot 15.30 uur. Kosten 5 euro.

[Streekmannenkoor zingt voor Hospice
[20:00 Venestraat 44

Het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe houdt een benefietconcert voor het Hospice Nijkerk e.o. dat dit jaar 25 jaar bestaat.

28 september 2018

Nijkerk

[Kom naar de Coachdag in Nijkerk
[Venestraat 48a

Op vrijdag 28 september houdt de NOBCO de 'Kom naar de Coachdag'. ,,We willen graag iedereen de mogelijkheid bieden om - zonder verdere verplichtingen- kennis te maken met coaching en de werking van coaching." Voor 15 euro kan iedereen kennismaken met coaching.

[Informatieavond Hoog Gevoeligheid (HSP)
[19:30 Galjoen 71
Hans Haak is ervaringsdeskundige en vertelt geïnteresseerden graag meer over HSP en deelt de ervaringen van de deelnemers aan zijn training "Leer omgaan met hoog sensitiviteit".

29 september 2018

Nijkerk

[Workshop Babymassage Nijkerk
[10:00 Larixlaan 86
Tijdens deze workshop babymassage leren de deelnemers hoe een baby door massage kan ontspannen en welke voordelen de massage heeft voor de gezondheid. Info@yogapuurnijkerk.nl

[Opening nieuwe houtwerkplaats
[14:00 Riddererf 11M
Een kijkje in de keuken van de houtwerkplaats van Martin Urnen aan het Riddererf 11 M in Nijkerk. Martin van der Wilt demonstreert hoe hij een boom transformeert in een kunstwerk uit de natuur. Meer informatie op www.houtenurnen.nl

[Zangavond met de Verenigde Veluwse Koren
[19:30 ds. Kuypersstraat 2
De Verenigde Veluwse Koren houden samen met stichting HOE (Hulp Oost-Europa) Barneveld een zangavond in de Fonteinkerk, Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk. Het koor treedt op in de Veluwse klederdracht en is het enige koor op de Veluwe die zo gekleed gaan.

[Jubileumconcert Bach Consort Nijkerk
[20:00 Holkerstraat 36
Bach Consort Nijkerk geeft op zaterdag 29 september om 20.00 uur een groot jubileumconcert ter ere van haar vijfjarig bestaan. Liefhebbers zijn die avond van harte welkom in de RK St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36 in Nijkerk om dit feest mee te vieren. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

[Kunstenares verguldt plinten oud bankkantoor
[14:00 Vetkamp 2
De Veluwse kunstenares Philipine Vinke verguldt plinten in Mini-Galerie bij Kyldo in Nijkerk. Deze gouden plint verbeeldt de flinterdunne basis van het geldsysteem. De kunstenares is op zaterdag 29 september aanwezig in het oude bankkantoor om in een voormalige spreekkamer de laatste hand te leggen aan het vergulden van de plinten.

Hoevelaken

[Kunstroute Hoevelaken
[Diverse locaties in Hoevelaken
Kunstroute Hoevelaken. Op 29 en 30 september, van 11.00 uur 17.00 uur zijn diverse locaties te bezoeken. Meer informatie: kunstroutehoevelaken.nl.

30 september 2018

Hoevelaken

[Muziekcafé met David van Rooij
[14:30 Sportweg 25
David van Rooij komt uit Hoevelaken en is bekend van de Voice of Holland 2017, waar hij tot in de Liveshow kwam. Samen met zijn pianist komt hij spelen in De Kopperhof op zondagmiddag 30 september. Kosten: 7,50 euro, inclusief één gratis drankje en hapje. Kaarten verkrijgbaar via: reserveren@sigma-nijkerk.nl of bel 033-2474830.

1 oktober 2018

Nijkerk

[Lezing Jan Terlouw in Bieb Nijkerk
[19:30 Frieswijkstraat 99 99
Op maandag 1 oktober komt Jan Terlouw naar Nijkerk om in gesprek te gaan over een duurzame wereld. Locatie: bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99. Aanvang 19.30 uur. Kaartjes 12,50 euro (inclusief zijn boekje "We kunnen niet langer wachten") zijn online te bestellen via: www.bibliotheeknijkerk.nl. Deze lezing wordt samen met Volksuniversiteit Nijkerk georganiseerd.

3 oktober 2018

Nijkerk

[Feestelijke Opening Kinderboekenweek
[9:00 Gentiaan 25
Woensdag 3 oktober 2018 vindt de opening van de Kinderboekenweek plaats op het Plein in Nijkerk. De opening wordt georganiseerd door de boekhandels in Nijkerk, Bruna, Den Hertog, Libris Roodbeen en de bibliotheek. Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap: Kom erbij! Met medewerking van verschillende basisscholen, Badabounce en Joey's judoschool.

Hoevelaken

[Filmcafé: Mamma Mia
[19:30 Sportweg 25
Op woensdag 3 oktober wordt in de Kopperhof in Hoevelaken de film Mamma Mia! vertoond.