• NSFC en Concordia repeteren voor zomerconcerten.

    Marcel Wagenveld

Dit is er komende week te doen in en om Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 juli 2018

Nijkerkerveen

[Zomer -slipperconcerten NSFC en Concordia
[19:30 uur; van Rootselaarstraat 7
In het kader van het 70 zeventigjarig jubileum van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen zullen de zomer -slipper concerten gezamenlijk met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps worden gehouden. Op woensdagavond 11 juli om 19.30 uur speelt de gezamenlijke fanfare het zelfde hHollandse programma bij het Dorpshuis in Nijkerkerkveen. Het Mallet Percussie Ensemble speelt afwisselend mee.

Barneveld

[Motortoertocht Valkenier
[18:00 Dr. Willem Dreeslaan 10
Motorhuis de Valkenier organiseert op 11 juli in samenwerking met motorclub Mc de Kraats uit Ede een gratis toertocht. De route is 120 kilometer en gaat via Hoenderloo/Arnhem en de Betuwe.
Bij de start zorgt de Valkenier voor koffie, en bij de Mc de Kraats krijgen de deelnemers een consumptie aangeboden. Startijden van 18.00/19.00 uur.

13 juli 2018

Nijkerkerveen

[Zomer-slipperconcerten NSFC en Concordia
[19:30 uur; van Rootselaarstraat 7
In het kader van het zeventigjarig jubileum van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen zullen de zomer-slipperconcerten gezamenlijk met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps worden gehouden. Op woensdagavond 11 juli om 19.30 uur speelt de gezamenlijke fanfare hetzelfde Hollandse programma bij het Dorpshuis in Nijkerkerkveen.

Putten

[Total Agri Beachpull Putten
[18:00 uur; Strandboulevard
Aan het strand Nulde in Putten komen op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli de absolute topmachines van truck- en tractorpulling uit Nederland en Europa in actie.

[Boom in' festival op Schovenhorst
[19:00 uur; Garderenseweg 93
De derde editie van het tweedaagse Boom in' festival vindt op 13 en 14 juli plaats. Dit kleinschalige festival in een natuurlijke sfeer is voor jong tot oud.

Terschuur

[Orgelconcert Arjen Leistra in Sionskerk
[20:00 uur; Hoevelakenseweg 110
Arjen Leistra is op vrijdagavond 13 juli te beluisteren tijdens een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur. Tijdens het orgelconcert zal van diverse componisten muziek te beluisteren zijn. Het programma bevat werken van J.S. Bach, G. Merkel, S. Karg-Elert, A. Guilmant, Adriaan C. Schuurman, Jan. J. van den Berg en D. Sanderman.

14 juli 2018

Nijkerk

[Boeken-, Curiosa- en Hobbymarkt
[9:30 uur; Plein
De eerstvolgende editie van een serie boeken-, curiosa- hobbyproductenmarkten op het Plein in Nijkerk is zaterdag 14 juli. Omdat een aantal vaste deelnemers dat weekend met vakantie gaat, staan er ditmaal rond de twintig kramen gevuld met tweedehands boeken en andere oude, waardevolle spullen plus zelfgemaakte hobbyproducten.

Amersfoort

[Inloopconcert door Jan-Kees Karels
[15:00 uur; Hof 1
Inloopconcert door Jan-Kees Karels met medewerking van Emma en Karel-Jan Karels ( panfluit en cello) Het concert is gratis toegankelijk met na afloop een collecte.

16 juli 2018

Hoevelaken

[Vakantieactiviteiten De Voetbalschool
[9:00 uur; Kerkepad 3
Deze zomer wordt er weer gevoetbald bij De Voetbalschool. De agenda ziet er deze zomer als volgt uit: - 16 juli Voetbaldag @ Hoevelaken - 17/18/19 juli Voetbal & Keeper driedaagse @ CJVV Amersfoort - 20/21/22 augustus Voetbal 3-daagse @ Hoevelaken - 22/23/24 augustus Voetbal 3-daagse 'Play the English way' @ VVZA Amersfoort Meer informatie en aanmelden via: www.devoetbalschool.nl

17 juli 2018

Nijkerk

[Orgelconcert Jan Hage
[20:00 uur; Holkerstraat 1
Jan Hage, organist van de Domkerk in Utrecht, verzorgt op 17 juli het derde concert in de orgelconcertserie van de Grote Kerk. Het concert is bijzonder, omdat de organist een verzoekprogramma speelt.

Amersfoort

[Romantisch orgelconcert André van Vliet
[20:00 uur; Hof 1
Organist André van Vliet geeft een concert in de St.-Joriskerk. Het thema van het concert is 'Europese Romantiek'. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 8,00 euro. Tot 21 jaar gratis. Voor meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl

19 juli 2018

Barneveld

[Sander van Marion neemt afscheid
[20:00 uur; Torenplein 1
De tachtigjarige concertorganist Sander van Marion zal op zaterdag 19 juli in het kader van zijn afscheidstournee langs Nederlandse orgels een bijzonder concert geven op het Paradijsorgel van de Oude Kerk in Barneveld. Het programma dat de titel 'Muzikale Reis met Sander van Marion' heeft, bevat werken uit vele landen.

20 juli 2018

Amersfoort

[Kinderstadswandeling met Abe de Verteller
[11:00 uur; Krankeledenstraat 30
Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en ver daarbuiten uit om met hem deze zomervakantie de stad te ontdekken.

23 juli 2018

Nijkerk

[Thuisblijverstoernooi Nijkerkse Tennisclub
[16:00 Bloemendaalseweg 5D
Het Covebo Thuisblijverstoernooi is dit jaar van 23 t/m 27 juli en staat in het teken van het 110-jarig bestaan van de Padel- en Tennisvereniging Nijkerkse Tennis Club (NTC). Het betreft een open tennis- en padeltoernooi.