Dit is er komende tijd te doen in en om Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende tijd is er onder meer het volgende te doen.

6 juni 2019

Nijkerk

Inloophuis in de Kruiskerk
9:30 Venestraat 44]
Iedereen van harte welkom op donderdag 6 juni vanaf 9.30 uur in het Inloophuis in de Kruiskerk. Er is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder genot van een kopje koffie / thee. Bezoekers kunnen komen haken en informatie krijgen over harten dekens, of zich bezighouden met een andere vorm van handwerken. Er staan ook spelletjes staan klaar, waaronder koersbal. Tegen 10.15 uur is er een gespreksmoment in een aparte ruimte. Om 11.45 uur is er een lunch.

Nijkerk

Klein en groot verlies bij kinderen
20:00 Moorselaar 69
Wie kinderen heeft die te maken hebben met echtscheiding, verhuizing of verlies van een dierbare, is welkom op een avond over klein en groot verlies bij kinderen in de Bibliotheek Nijkerk. Deze bijeenkomst is voor iedereen die een kind wil steunen bij een verlieservaring. De avond is georganiseerd door het gebiedsteam samen met de bibliotheek. De toegang is gratis. Aanmelden kan via Bibliotheek www.bibliotheeknijkerk.nl of door te bellen tijdens kantoortijden naar 033-2451756

8 juni 2019

Hoevelaken

Repairclub Hoevelaken
14:00 Zuiderinslag 2
Repairclub Hoevelaken komt zaterdag 8 juni weer bijeen. Iedereen kan een defect apparaat meenemen dat door de vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Kosten drie euro per apparaat. Let op: in juli en augustus is er geen Repairclub.

Nijkerk

Wielerronde van Nijkerk
18:00 Vrijheidslaan 9
De tweede editie van de Ronde van Nijkerk is zaterdag 8 juni. Het is een uitdagend parcours dwars door het centrum van Nijkerk. De Ronde start om 18.00 uur met de Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Daarna start de Funklasse, die voor iedere wielrenner toegankelijk is. De avond eindigt met de wedstrijd voor de KNWU-amateurs. Kijk voor meer informatie op www.stichtingwielersportnijkerk.nl.

Nijkerk

Pinksterconcert Capella Amersfoort
20:00 Holkerstraat 1
De Grote Kerk van Nijkerk is op zaterdag 8 juni het decor voor het jaarlijkse pinksterconcert. Dit jaar verzorgt koor en orkest Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer een programma vol (pinkster)muziek. Naast het kamerkoor en een strijkersorkest is het Van Deventer-orgel te horen, bespeeld door Henk van Zonneveld.
Het programma vermeldt muziek uit de renaissance en de barok. Er klinkt muziek van onder meer Johann Sebastian Bach, Gottfried Heinrich Stölzel, William Byrd en Thomas Tallis. Meer info: www.orgelnijkerk.nl. De toegang is gratis, er is wel een collecte bij de uitgang.

10 juni 2019

Nijkerk

Kindertheater in De Fontein]
9:30 ds. Kuypersstraat 2
Kindertheater 'Poppen en meer' komt op 10 juni, Tweede Pinksterdag, met de kindervoorstelling 'Dé reis van je leven' naar Nijkerk. De voorstelling zal gaan over God als gids van je leven. De dienst begint om 9.30 uur en is in De Fontein.

11 juni 2019

Nijkerk

Levend verlies voor mantelzorgers
19:00 Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk en Sigma Nijkerk organiseren op dinsdag 11 juni een avond over 'Levend verlies voor mantelzorgers'. Dat is een verlies waarbij er niemand overleden is. Hoe ga je om met dit verlies? Hoe is het om je leven steeds opnieuw te moet aanpassen? Deze avond gaat daarover. De toegang is gratis.

12 juni 2019

Nijkerk

Knutselmiddag bij de bieb
13:00 Frieswijkstraat 99
Knutselen, mooie dingen maken, tekenen of een spelletje spelen; het kan allemaal op de knutselmiddag die elke woensdagmiddag wordt gehouden in de Bibliotheek Nijkerk. Deze knutselmiddag is voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De middag duurt van 13.00 tot 14.00 uur. De derdejaars leerlingen van Accent bereiden het knutselen voor. Naast het knutselen wordt er ook wel eens gekozen voor spelletjes spelen en bij mooi weer wordt er buiten iets georganiseerd.

Nijkerk

De introductie-yogales 'Afscheid & yoga'
19:30 Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk organiseert een introductie-yogales voor mensen die recent of al langer geleden een verlieservaring hebben gehad. Rouwen kost energie en kan lichamelijke klachten geven. Yoga kan mensen weer in contact brengen met hun lijf. De les is laagdrempelig zodat ook mensen zonder yoga-ervaring mee kunnen doen. De les is gratis, maar vol=vol. Aanmelden kan via de website: www.bibliotheeknijkerk.nl of door te bellen tijdens kantoortijden naar 033-2451756.

13 juni 2019

Nijkerk

Thema-avond voor Samengestelde gezinnen
19:30 Moorselaar 69
Stiefgoed Amersfoort organiseert in samenwerking met Gebiedsteam Nijkerk op donderdag 13 juni in 'De Wulfshoeve' in Nijkerk een thema-avond over 'Samengestelde gezinnen'. Ouders of stiefouders krijgen op deze thema-avond informatie over de bijzondere dynamieken die spelen in het samengestelde gezin, de do's en de don't's en tips en handvatten om thuis mee aan de slag te gaan. Aanmelden kan via preventie@gtnijkerk.nl of sigrid@stiefgoed.nl

15 juni 2019

Hoevelaken

Cultuurhistorische wandeling Hoevelaken
14:00 Westerdorpsstraat 68
De boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseren op zaterdag 15 juni een cultuurhistorische wandeling op landgoed Hoevelaken, een indrukwekkend landschapspark vol romantiek. De start van de wandeling is om 14.00 uur aan de Westerdorpsstraat 68, 3871 AZ Hoevelaken.

17 juni 2019

Nijkerk

Zinvol leven met ziekte of beperking
19:30 Frieswijkstraat 99
Naast de lichamelijke klachten van ziekte heeft 'ziek zijn' ook invloed in je verdere leven. Misschien kan het niet meer zoals het eerder ging. Hoe ga je om met deze verandering? Welke nieuwe wegen zijn er om je leven opnieuw vorm te geven? Deze avond is voor mensen met een chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel, beperking na ongeval, visuele beperking, chronische vermoeidheid na kanker. Bijeenkomst is gratis wel aanmelden via Bibliotheek www.bibliotheeknijkerk.nl of bel tijdens kantoortijden 0332451756

18 juni 2019

Nijkerk

Carillonconcerten nu op dinsdag met plusje
20:00 Nieuwstraat 9
Nijkerk – Met ingang van dit jaar zijn de zomeravondconcerten op het carillon van de Grote Kerk op de dinsdag. Tijdens het eerste, op dinsdagavond 18 juni, speelt beiaardier David van der Vlies uit Veere een gevarieerd programma. Het concert begint om 20.00 uur en is het best te beluisteren op de luisterplaats bij Het Tabakhuis, Nieuwstraat 11. Daar worden gratis programma's verstrekt. De klank van de klokken van Nijkerk ia vertrouwd voor David. In Veere bespeelt hij namelijk een carillon met klokken van dezelfde klokkengieter als die van Nijkerk. Van deze klokkengieter, Andreas Jozef van den Gheyn, zijn in Nederland maar drie beiaarden bewaard gebleven. David speelt muziek van Bach en Mozart, maar ook oorspronkelijk voor beiaard gecomponeerde muziek. Hij sluit af met muziek van de broer van de klokkengieter, Matthias. Nieuw is dat de luisteraars na afloop van het concert onder aan de toren een drankje kunnen krijgen en men kennis kan maken met de beiaardier.

19 juni 2019

Nijkerk

Knutselmiddag bij de bieb
13:00 Frieswijkstraat 99
Heerlijk knutselen, mooie dingen maken, tekenen of een spelletje spelen. Het kan allemaal op de knutselmiddag die wordt gehouden in de Bibliotheek Nijkerk op elke woensdagmiddag. Neem gezellig vriendjes en vriendinnetjes mee! Deze knutselmiddag is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Je bent van harte welkom op de knutselmiddag om 13.00 tot 14.00 uur. De derdejaars leerlingen van Accent bereiden het knutselen zelf voor. Naast het knutselen kan er ook wel eens gekozen worden voor spelletjes spelen en bij mooi weer wordt er buiten iets georganiseerd.

22 juni 2019

Nijkerk

Open dag atelier Ina
11:00 Wittenburg 85
Op zaterdag 22 juni is Atelier Ina geopend van 11:00 uur - 16:00 uur. Deze dag kan je vooral bij atelier Ina terecht als je cadeautjes zoekt voor een bedankt aan de juffrouw of meester, met wie de leerlingen een jaar zijn opgetrokken.

26 juni 2019

Nijkerk

Knutselmiddag bij de bieb
13:00 Frieswijkstraat 99
Heerlijk knutselen, mooie dingen maken, tekenen of een spelletje spelen. Het kan allemaal op de knutselmiddag die wordt gehouden in de Bibliotheek Nijkerk op elke woensdagmiddag. Neem gezellig vriendjes en vriendinnetjes mee! Deze knutselmiddag is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Je bent van harte welkom op de knutselmiddag om 13.00 tot 14.00 uur. De derdejaars leerlingen van Accent bereiden het knutselen zelf voor. Naast het knutselen kan er ook wel eens gekozen worden voor spelletjes spelen en bij mooi weer wordt er buiten iets georganiseerd.