• Carlo van Houten

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

15 november 2018

Nijkerk

[Lezing Sint Nicolaasviering
[10:00 van Reenenpark 23
Lezing door Winnifred Planjer: 'Sinterklaas en zwarte Piet allebei bestaan ze niet...' Winnifred Planjer komt de aanwezigen vertellen over de achtergrond en gebruiken bij de St. Nicolaasviering door de eeuwen heen. Planjer gaat eerst ver terug in de historie, Turkije met de oudste afbeelding.

[Frans Poorten en Passepartout geven feest
[19:00 Gentiaan 25
Het stof van de verbouwing bij beddenspecialist Frans Poorter op het adres Verlaat 6 is inmiddels neergedaald, maar nieuwe ontwikkelingen doen stof opwaaien! Een unieke samenwerking met lijstenmakerij Passepartout en Vandyck Experience Store. De officiële opening is op donderdag 15 november om 19.00 uur. Hiervoor is iedereen uitgenodigd.

[Lezing: Gelukkig zijn kun je leren
[19:30 Frieswijkstraat 99 99
Ervaar de kracht van positieve psychologie. Op 15 november komt Esther Oosterling, (levensloop)psycholoog, coach en Counsellor een inspiratie avond verzorgen over positieve psychologie.

17 november 2018

Hoevelaken

[Romeins Mozaïek
[10.00 Zuiderinslag 4B

Collage Hoevelaken biedt de workshop Romeins Mozaïek met Wilma Jacobi aan, op zaterdag 17 november van 10.00 uur tot 15.00 uur. Sinds de klassieke oudheid spreken de prachtige Romeinse mozaïekvloeren tot de verbeelding. In deze workshop maken de deelnemers van steentjes echt marmer een detail van een originele Romeinse historische vloer. Er zijn meerdere voorbeelden in kleur of zwart/wit. Bedoeld voor beginners, maar ook voor hen die eerder met deze techniek kennis maakten. Kosten 45 euro, materiaalkosten 17 euro. Zelf lunch meenemen, voor drankjes wordt gezorgd door Collage.

18 november 2018

Nijkerk

[Zondagmiddagpodium Appeltaartconcert
[15:00 Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk houdt om de week een zondagmiddagpodium. Een middag gevuld met muziek. Zondag 18 november zullen topmusici het publiek verwennen met klassieke muziek en appeltaart.

19 november 2018

Nijkerk

[Bruidsbeurs bij Moeke Nijkerk
[18:30 Oude Barneveldseweg 98
Moeke Nijkerk opent haar deuren voor aanstaande bruidsparen tijdens de bruidsbeurs van Bruidsbeurs Nederland. Kom kennis maken met professionele en enthousiaste trouwleveranciers en sfeer proeven van de locatie. Van trouwringen tot live muziek en van (kinder)bruidskleding tot de beste bruiloft dj van Nederland. Gratis entree.

[Workshop: Korte verhalen schrijven
[19:00 Frieswijkstraat 99 99
Arie Kok - schrijver, journalist, uitgever en schrijfcoach - komt een workshop verzorgen over het schrijven van korte verhalen.

21 november 2018

Nijkerk

[Ben Pieper over Marc Chagall bij de PCOB
[14:15 Frieswijkstraat 97
Marc Chagall en de ramen van het Hadassah-Ziekenhuis. De ramen van de kapel van het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem zijn ontworpen door Marc Chagall. Het zijn twaalf kleurrijke ramen vol symboliek. Ze gaan over de twaalf stammen van Israël. Chagall heeft zich laten inspireren door het verhaal van Jacob, die op zijn sterfbed zijn twaalf zonen zegent. Iedereen is welkom.

22 november 2018

Nijkerk

[Lezing en film: The Cleaners
[18:45 Frieswijkstraat 99 99
Een actuele film over hoe de sociale media de wereld aan het stukmaken is. Social Media goed of slecht, voor beide kanten valt een pleidooi te houden. The Cleaners laat zien hoe social media van invloed is op de samenleving. Mark van Horik van ProteQtor (Next-Gen IT security bedrijf) neemt het publiek vooraf mee langs de voor en tegens van sociale media.

24 november 2018

Nijkerk

['Is de eindtijd verleden tijd?'
[9:30 Galvanistraat 23
Een conferentie met een Bijbels perspectief op 'de laatste dagen'. Zoveel mensen zoveel meningen, ook als het om de eindtijd gaat. Er lijkt onder christenen geen einde te komen aan nieuwe theorieën, voorspellingen en discussies.

[Muscial 'Ken je mij?'
[20:00 ds. Kuypersstraat 2
De musical wordt uitgevoerd door musicalgroep Rivka uit Barneveld. Ken ik mijn eigen vrienden? Ken ik God? Wat doet lijden met je? En hoe ga je om met het lijden van anderen? Vragen waarbij wordt stilgestaan tijdens de musical, gebaseerd op het leven van Job uit de bijbel.

26 november 2018

Hoevelaken

[Informatieavond Musical Jozef
[20:00 Veenslag 16
Vanaf februari 2019 gaat Musicalgroep Hoevelaken van start met een nieuwe productie: Jozef, de dromenkoning. Voor deze musical worden enthousiaste deelnemers gezocht, jong en oud. Minimumleeftijd is 15 jaar. Op maandag 26 november kunnen belangstellenden zich laten informeren over deze musical. De avond is om 20.00 uur in De Eshof.

Nijkerk

[Lezing over de Messiah van Händel
[20:00 Frieswijkstraat 99
Op 7 december houdt de VUN in de Kruiskerk in Nijkerk een uitvoering van de Messiah van Händel. Mensen die naar dit concert toe gaan of altijd al meer wilden weten over the Messiah, kunnen naar een lezing over dit onderwerp komen op 26 november in de Bibliotheek Nijkerk door dirigent Piet Philipse.