• import

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 juli 2018

Putten

['Tech is te gek' plaatjes ruilen
[15:00 Brinkstraat 56
Ruilbeurs voor verzamelaars van 'Tech is te Gek' plaatjes in de Digital Hangout van de Bibliotheek Noordwest Veluwe.

5 juli

Nijkerk

[Beiaardprogramma rond Mozart
[20:00 Nieuwstraat 9
Wilbert Berendsen, de beiaardier van Doesburg, zou vorig jaar de zomerserie openen, maar hij werd ziek. Op donderdag 5 juli gaat hij nu het tweede concert van de serie verzorgen. Het programma is geformeerd rond twee werken van Mozart, waaronder de bekende variaties uit de pianosonate in A, KV 331. Het hele programma is op www.nijkv.nl te bekijken.

Putten

[Circus RENZ Berlin in Putten
[19:00 Halvinkhuizerweg 78
De droom van Ernst Jakob Renz komt naar Putten van 5 juli tot en met zaterdag 7 juli. Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook 'de gewone mensen' amuseren en daarom richtte hij zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 176 jaar later, komt de achtste generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Putten.

6 juli 2018

Nijkerk

[Zomer slipper concerten NSFC en Concordia
[20:15 Gentiaan 25
In het kader van het zeventigjarig jubileum van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen zullen de zomer slipper concerten gezamenlijk met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps worden gehouden. Op vrijdagavond 6 juli om 20.15 uur speelt de gezamenlijke fanfare een Hollands programma op het plein in Nijkerk. Ook Afslag Nijkerk speelt afwisselend mee.

7 juli 2018

Nijkerk

[Dag Van Het Aangespannen Paard Nijkerk
[9:00 Luxoolseweg 25b
Op de 'Dag Van Het Aangespannen Paard' kan men de paardensport/hobby, spel en ontspanning beleven in het midden van het land bij Manege Luxool, Luxoolseweg 25B te Nijkerk, georganiseerd door Menclub De Lange Boom. Gratis toegang. Er is ruimschoots horeca aanwezig en voor kinderen is er een springkussen.

[Wandelen langs het water
[11:00 Venestraat 16
Ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet en het Gelderse erfgoedfestival 'Over grenzen',verzorgt Museum Nijkerk (Venestraat 16 Nijkerk) op 7 juli tweemaal een korte lezing over de bijzondere historie van de ligging aan de Zuiderzee, met aansluitend een stadswandeling via de Brede Beek naar de binnenhaven.

De lezingen starten om 11.00 en om 14.00 uur, de lezing en wandeling samen kosten 5,00 euro.

[Workshop babymassage
[11:00 Larixlaan 86
Leer tijdens deze workshop hoe een baby door massage kan ontspannen en welke voordelen de massage heeft voor de gezondheid.

[Open Dag bij Dierenkliniek de Arker
[12:00 Hoefslag 1
Op 12 juli 1983 is de praktijk geopend, de kliniek bestaat nu 25 jaar en nodigt mensen uit om dit samen te vieren tussen 12.00-16.00 uur.

[Orgelconcert door drie predikanten
[16:00 ds. Kuypersstraat 2
Een concert op het Škrabl-orgel in De Fontein door drie predikanten. De dominees G.J. Baan (Vlissingen), C.J. Droger (Vlaardingen) en M.J. Schuurman (Oldebroek) zullen het orgel bespelen.

Putten

[Nostalgie op wielen in centrum Putten
[9:00 Vleessteeg 1
Als de voertuigen Putten binnenrijden tijdens de Puttense Automobielparade komt er ook een stukje nostalgie terug in het centrum. Als men vroeger door het buitengebied van Putten reed stonden bij iedere boerderij wel melkbussen aan de weg. Die zijn verdwenen, maar de melkauto's en bussen van vroeger zijn bewaard gebleven en zullen op deze dag Putten binnenrijden. Op vrijdag 6 juli komen in de loop van de dag de eerste truck 's al binnen op het truckplein, zij moeten soms uren rijden naar Putten en willen op tijd zijn voor de rit op zaterdagmorgen als die om negen uur van start gaat. Voor de kleine truckers zullen deze dag de minitruckers weer door het centrum rijden en misschien mogen ze wel een stukje meerijden. Ook de radiografische trucks zullen zich laten zien op een grote baan met rijders uit Nederland en Belgie. Geinteresseerden kunnen zich nog inschrijven met een oldtimer maar vol is vol. Neem voor meer informatie contact op met: jooploeg@solcon.nl of kijk op www.puttenseautomobielparade.nl

Putten

[Orgelconcerten in de HHK Putten
[20:00 Henslare 2
Dit jaar zal voor de eerste keer een reeks zomerconcerten worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk in Putten. De concertreeks zal worden gehouden op zes achtereenvolgende zaterdag avonden van 7 juli tot en met 11 augustus. De concertserie is gratis te bezoeken. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

10 juli 2018

Putten

[Avondfietstocht Woord en Daad
[18:30 Fontanusplein 2
Op 10 en 24 juli en op 7 en 21 augustus zullen er weer fietstochten zijn. De fietsers starten tussen 18.30 uur en 19.30, met uitzondering van de laatste fietstocht, deze start tussen 18.00 uur en 19.00 uur. De fietstochten kosten 3,00 euro voor volwassenen en 1,00 euro voor kinderen. De gezinsprijs is 8,00 euro. Op 24 juli is er weer een kinderfietstocht. De pauze is dan bij 'de Roozendaal.

11 juli 2018

Nijkerkerveen

[Zomer slipper concerten NSFC en Concordia
[19:30 van Rootselaarstraat 7
In het kader van het zeventigjarig jubileum van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen zullen de zomer slipper concerten gezamenlijk met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps worden gehouden. Het Mallet Percussie Ensemble speelt afwisselend mee.