• Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn

'De levende tuin' centraal bij derde Groencafé

NIJKERK De lokale afdelingen van Groei&Bloei en het IVN organiseerden zaterdag samen met de bibliotheek Nijkerk het derde Groencafé. Kinderen konden terecht voor het maken van een bloemstukje, terwijl de ouders en andere belangstellenden vragen konden stellen over alles wat met tuinieren en natuurbeleving te maken heeft.
Extra aandacht was er voor het thema 'De levende tuin' het stimuleren van meer leven in de tuin. Vervang tegels door planten en breng meer biodiversiteit in je tuin, balkon, dak- of buurttuin. Zo creëer je een levende groene leefomgeving waar je de natuur kan zien, horen, ruiken en proeven.
Er komen meer vlinders, vogels en insecten in de tuin. Het voorkomt wateroverlast na een flinke regenbui en zorgt voor verkoeling tijdens tropisch hete dagen.

Op zaterdag 15 juni is er weer een Groencafé in de bibliotheek van Nijkerk. U kunt die dag ook meedoen met de Open tuinenroute. Ekf particuliere tuinen in Nijkerk en Hoevelaken openen hun deuren om bezoekers te laten beleven hoe mooi een levende tuin kan zijn.