• Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

De eerste zonne-installatie is een feit

NIJKERK Dinsdagavond 17 januari was een succesvolle bijeenkomst van Zon op Nijkerk. Het eerste dak van Kuyer Metaal is qua inschrijvingen inmiddels vol. Vele tientallen geïnteresseerden hebben besloten mee te doen en de algemene voorwaarden zijn aangenomen. Inmiddels zijn alle 200 panelen voor het dak van Kuyer gereserveerd.

Er zijn zelfs meer aanvragen dan panelen, zodat de eerste panelen op het volgende dak, die van basisschool De Hoeksteen, inmiddels ook zijn gereserveerd. Dit dak is, net als het dak van Kuyer, belangeloos beschikbaar gesteld voor ouders en buurtbewoners. Daarvoor is nog in te schrijven via de site www.zonopnijkerk.nl. Ook inwoners van Nijkerkerveen kunnen nu meedoen met Zon op Nijkerk, op basis van de postcoderoos. De bouw van de installatie laat daar nog even op zich wachten en zal ook opgestart worden, zodra de panelen allemaal zijn verkocht.

Ook het dak van de Maranathaschool is inmiddels voor Zon op Nijkerk gereserveerd. Deze school is momenteel een geheel nieuw schoolgebouw aan het realiseren. Zij organiseren voor de samenwerking met Zon op Nijkerk ook een informatiebijeenkomst, dinsdag 24 januari vanaf 19.30 uur op de tijdelijke locatie van de school, op de Bizetlaan 2, in Nijkerk.