• Het bestuur van De Brink kijkt uit naar de tweede seizoenshelft.

    De Brink

'De Brink' heeft nog plek bij diverse cursussen

NIJKERK Jaarlijks vinden honderden Nijkerkerkers en mensen uit de regio de weg naar Kreativiteitscentrum 'de Brink' op Havenstraat 7c. Na jarenlang gehuisvest te zijn in het statige pand Huize de Brink heeft de vereniging er een waardig onderdak gevonden. Het kunstcentrum speelt in op actuele gebeurtenissen zoals het Winterlichtfestival, het Rembrandtjaar 2019, Gluren bij de Buren en het ING-project 'Help Nederland Vooruit'; het motto van 'de Brink' hierbij is 'Geen kind uitgezonderd voor een cursus'.

Het bestuur is tevreden over de resultaten van de eerste helft van het cursusseizoen. Er waren aanmerkelijk meer deelnemers dan vorig jaar. Voor de tweede helft van het seizoen is een aantal cursussen al volgeboekt, maar voor de mensen die de winterperiode nog met een cursus en/of workshop willen opfleuren, is er nog keuze genoeg. Op 15 december tijdens het sfeervolle Winterlichtfestival, waarbij Nijkerk volop in het licht werd gezet, maakten kinderen werkstukken met 3D tekenen en konden volwassenen een kerstversiering in hout branden. Een geslaagd initiatief, mede door de inzet van een aantal vrijwilligers. Overigens hoopt het creativiteitscentrum ook de komende cursusperiode de nodige vrijwilligers te kunnen inzetten voor hand-en-spandiensten. Voor een aantal mensen kan de hoogte van de contributie om lid te worden een drempel zijn om mee te doen aan culturele vorming. ,,Er is wellicht een mogelijkheid om dan gebruik te maken van een bijdrage'', licht interim-voorzitter Kees van de Reep toe.

Hij vervolgt: ,,Op 10 februari zet 'de Brink' haar deuren open voor 'Gluren bij de Buren' met een optreden van groep TG MUD. Ons motto 'Geen kind uitgezonderd voor een cursus' is door het ING Project geselecteerd. Een nieuw initiatief van onze vereniging is het organiseren van een verkoopexpositie aan het einde van het cursusseizoen."

PLAATS BIJ CURSUSSEN Voor de volgende cursussen en/of workshops zijn nog plaatsen beschikbaar: Kindercursus boetseren op woensdagmiddag; kindercursus 3D tekenen met de doodle onder leiding van Dieke Buitink, start op 26 januari. Voor volwassenen starten deze maand: Tekenen/schilderen met Gonny Geurts; schilderen met Marco van der Wielen; schilderen met Tera Dijkhuizen; schilderen voor gevorderden; bloemschikken; beeldhouwen in steen. Workshops voor volwassenen zijn: Schoolbord handletteren; steigerhout schilderen. Wegens het succes van de glasexpositie in de bibliotheek tijdens de Nationale Kunstweek zijn er twee extra workshops gepland: op 2 februari glas-in-lood raam en op 9 februari Tiffany hanger of broche. Bij de Open Ateliers is er plaats voor boetseren op maandag en algemene technieken op donderdagmiddag.

,,2019 is het Rembrandtjaar en wij gaan daar als creativiteitscentrum natuurlijk aandacht aan besteden en Rembrandt in onze activiteiten meenemen. Er is een samenwerking met boekhandel Roodbeen voor een lezing door Mathias Rozemond. Misschien nemen we nog een workshop oude schildertechnieken in ons programma op", aldus Kees van de Reep.

Voor meer informatie en opgave: tel. 033-2450542 of info@debrink.org, www.debrink.org.