• Archief BDU Media

De Boomgaard in de verkoop

NIJKERK Doornsteeg's eerste wijk, De Boomgaard, gaat op dinsdag 12 april in de verkoop. De Boomgaard valt op door het dorpse karakter met veel groen en afwisselende architectuur. De Boomgaard biedt diversiteit aan woonmilieus gelegen aan parkgebieden en water. Het gaat om in totaal 73 koop- en huurwoningen, variërend van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, waterwoningen, halfvrijstaande woningen tot appartementen.

De Boomgaard vormt de entree van de wijk Doornsteeg en heeft een groen en landelijk karakter. Vanaf de Arkemheenweg via de groene Allee, bereikt men deze buurt. Langs het water bij de entree van deze buurt is de buitenruimte op een eigentijdse manier ingericht met bomen die gestrooid zijn over het terrein, beplanting in ovale vakken en oeverbeplanting langs de watergang. Deze ruimte biedt een veelheid aan functies zoals wandelen, spelen, vissen en verblijven.

De Bunte Vastgoed heeft in samenwerking met Architecten Team Nijkerk een bouwplan ontwikkeld dat in totaal 73 woningen omvat. De woningen zijn ontwikkeld met in het achterhoofd de drie hoofdthema's kindvriendelijk, duurzaam en groen. Dit heeft geresulteerd in een diversiteit aan woonmilieus door verschillen in woningtypen, nokhoogten/-richting en materiaalgebruik.

De Boomgaard wordt de meest energiezuinige en duurzame wijk in de gemeente Nijkerk. De Boomgaard wordt een CO2 - neutrale wijk. De woningen zijn zo georiënteerd, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van natuurlijke verschijnselen met behulp van PV- panelen. Deze PV-panelen leveren energie op, waarbij het overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet en daarmee de energielasten, bij energiebewust gebruik, volledig compenseren. De woningen beschikken, mede door het gebruik van PV - panelen, over een EPC van 0,0. Daarnaast worden de woningen voorzien van een warmtevoorziening die afkomstig is van biogas.

Biogas is volledig duurzaam en biedt de toekomstige bewoner de mogelijkheid om de woning duurzaam teverwarmen.