• De organisatie van de Corlaer Run: leerlingen van het Corlaer College.

    Corlaer College

Corlaer Run voor het goede doel

NIJKERK  Iedere twee jaar organiseert het Corlaer College een goede doelen dag. Om een en ander eens in een nieuw jasje te gieten is er dit jaar gekozen voor een Colour Run. Om in de trend van het Corlaer te blijven gaat deze loop de Corlaer Run heten. Deze run vindt plaats op 17 juni 2016 van 13.00 tot 16.00 uur. De verwachting is dat er ongeveer 1500 leerlingen aan deel zullen nemen, dat zijn alle leerlingen van het Corlaer College, behalve de examenklassen, die rond die datum al klaar zijn.

Gerrit Steen

De organisatie is in handen van Friso Doornhof, Wouter van den Brom, Bas Buitink, Sanne Berculo en Stef Veenstra. Verder wordt assistentie verleend door Eddy Wassink, die ook bij de organisatie van Nijkerk 600 jaar betrokken was. Projectleider is Wouter van den Brom, student Sport, management & ondernemen in Amsterdam, voor wie de organisatie van deze loop een stageopdracht is. Eerder heeft hij al met succes een Beachkorfbaltoernooi  in Scheveningen georganiseerd met 1000 deelnemers. Het verzamelpunt van de run is de parkeerplaats bij Bad Bloemendaal, vertelt Wouter van den Brom enthousiast.

KLEURPOEDER  Het betreft een rondje van bijna 4 kilometer rondom de sportvelden van Sparta en NSC, waarbij de leerlingen onderweg vier keer besproeid worden met kleurpoeder, ieder punt heeft een eigen kleur. Van den Brom: ,,Poederpunten zijn bij de parkeerplaats van Bad Bloemendaal en eierhandel Van de Bunt, bij de finish krijgen ze de laatste kleur over zich heen. Het is wel belangrijk dat de leerlingen beginnen met niet al te nieuwe, witte T-shirts. Het gaat om een onschadelijk biologisch, brandvrij poeder dat het milieu niet belast en dat ook gemakkelijk weer uit de kleren te wassen is. Ze lopen door een poort waarbij enkele vrijwilligers met hun handen het poeder over ze heen strooien."

,,Het is, net zoals de Colour Runs die vanaf 2011 overal in ons land georganiseerd worden, een funloop, dus er is geen tijdregistratie aan verbonden, er mag zelfs gewandeld worden. Wat alle deelnemers gemeen hebben is dat iedereen als winnaar over de finish gaat, er zijn geen verliezers. Het is een evenement voor iedereen, van beginner tot wat meer ervaren runners. Belangrijk is natuurlijk ook dat het goede doel niet uit het oog verloren wordt, deze keer gaat de opbrengst van de run naar het Expeditie Onderwijs van het Corlaer College. De leerlingen worden dus ook geacht om sponsoren voor hun loop te zoeken, ze krijgen daarvoor speciale sponsorlijsten mee om langs de deuren te gaan en zich te laten sponsoren."

EXPEDITIE ONDERWIJS  Expeditie Corlaer steunt de volgende doelen: Kika, Jeugd sportfonds, Stichting de Bouwsteen, Pearl Foundation, Friends Indeed en Weeshuis Ghana. Om zo veel mogelijk te kunnen betekenen voor deze goede doelen, laten de leerlingen zich sponsoren voor de Corlaer Run. Op de sponsorlijst die ze hebben gekregen, kunnen sponsoren aangeven wat voor bedrag zijn willen geven. Van den Brom: ,,Stel dat er lezers zijn die dit willen sponsoren dan kunnen ze een mailtje sturen naar Corlaerrun@corlaercollege.nl. Er is ook een facebookpagina waar mensen zich kunnen aanmelden en meer info kunnen vinden over het evenement: facebook.com/corlaerrun."