• De expeditiegroep Corlaer Cycling poseert op één van de mooie locaties onderweg

    Corlaer Cycling

Corlaer Cycling fietst voor Villa Pardoes

NIJKERK Elk jaar organiseert het Corlaer College expedities voor leerlingen van het derde leerjaar. Eén van de meest sportieve groepen is Corlaer Cycling. Momenteel fietsen zij vanuit Frankrijk naar Nijkerk op hun racefiets. Naast de sportieve uitdaging is er een groter doel: geld inzamelen voor Villa Pardoes.

Rob Schoon

 

Halverwege de reis vanuit Frankrijk krijgen we op maandag één van de deelnemers, Sterre Blok, aan de lijn voor een impressie. ,,Vanuit Luxemburg kan ik jullie vertellen dat het prima verloopt en dat we inmiddels ruim 300 kilometers van de in totaal circa 700 erop hebben zitten."

 

BEPROEVING BELOOND Op vrijdag 9 juni vertrokken elf leerlingen en begeleiders vanaf het Corlaer College. ,,Het was een hele reis naar de Vogezen en we wisten toen al dat we deze kilometers op de racefiets terug moesten rijden. Op zaterdag vertrokken we echter vol goede moed, want hiervoor hadden we alle trainingsuren gemaakt."

De eerste twee etappes op zondag en maandag gingen over heuvels en bergen en dat was volgens Sterre best zwaar. ,,Zelf vond ik het fietsen niet tegenvallen, al waren er ook die het soms best zwaar hadden. Anderen vonden echter weer dat we harder konden, maar als een hechte groep hebben we het zwaarste gedeelte nu gehad. En als je bovenop zo'n berg staat heb je een prachtig uitzicht, dat was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt."

GEVARIEERDE GROEP De groep leerlingen is samengesteld vanuit alle stromingen binnen het Corlaer College. ,,Vanaf het VMBO tot en met het VWO zijn we vertegenwoordigd. Na een jaar samen acties ondernemen voor het goede doel, zijn we steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. De fietstocht is een soort afsluiting, maar alle tijd die we erin hebben gestoken was absoluut de moeite waard, het is tot nu toe een fantastische ervaring."

Villa Pardoes werd verkozen tot het goede doel, waar de opbrengst van de expeditie naartoe gaat. ,,We hebben diverse acties opgezet, zoals een loterij tijdens twee Ladies Nights in Amersfoort en De Laak. De spelletjesochtend in sporthal Corlaer vond ik persoonlijk ook heel leuk. We hebben nog meer gedaan, maar het meeste geld hebben we opgehaald door het het werven van sponsoren."

 

VEEL MEDEWERKING Corlaer Cycling werd en is een succes volgens Sterre. ,,We merken dat veel mensen willen helpen als je je inzet voor een goed doel. Zo stak Ben de Ruiter Tweewielers ons allemaal in mooie fietskleding, waar we tijdens de trainingstochten en nu veel plezier van hebben. Hoeveel we hebben opgehaald voor het goede doel gaat is nog helemaal bekend."

 

Zaterdag verwacht Corlaer Cycling hun tocht te voltooien. ,,Dan is de laatste etappe vanaf ons goede doel 'Villa Pardoes' in Kaatsheuvel naar Nijkerk. Er rijden dan ook familieleden en andere bekenden mee, wat natuurlijk al leuk is. De aankomst op het Plein zal opnieuw een hoogtepunt worden. Ik kijk er nu al naar uit en hoop op een grote opkomst voor onze ontvangst."