• Merlijn Doomernik

Corlaer College Tour toch in Putten

NIJKERK Het optreden van de cabaretier Johan Goossens tijdens de Corlaer College Tour is donderdag 1 december alsnog in theater Stroud aan de Brinkstraat in Putten. Aanvankelijk was het plan het optreden te doen plaatsvinden in het Corlaer College in Nijkerk zelf. Omdat de verbouw van Stroud echter nog niet is gestart kan de voorstelling alsnog daar worden afgewerkt.

Wijnand Kooijmans

De kunstklas havo en vwo van het Corlaer College is al enige tijd bezig met de voorbereiding van de voorstelling welke door hen is geadopteerd. Doel is te leren organiseren en inzicht te krijgen in wat allemaal aan een voorstelling vooraf gaat. De leerlingen worden hierbij ondersteund door Astrid van Schaik en Rosemarie Landman van theater Stroud.

Johan Goossens brengt zijn voorstelling 'Daglicht'. Hierin probeert de schrijver, leraar en cabaretier Goossens zich te settelen. Hij vindt een huis dat zelfs de goedkeuring van zijn ouders kan wegdragen. Hij sluit een soort vrede met zijn leerlingen. Hij trekt zich terug in een klooster voor een retraite. Maar een broeder geeft hem de wificode. Openhartig, met veel zelfsport en gevoel voor ironie vertelt Goossens over zijn leven. Met veel liedjes.

De aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur. Kaarten kosten zeventien euro, leerlingen van het Corlaer College betalen vijftien euro. Na afloop mogen leerlingen van de Corlaer College Tour Johan Goossens ondervragen.