• Kees van den Heuvel

Condoleanceregister en herdenkingsbijeenkomst in Hoevelaken

HOEVELAKEN In jongerencentrum Blits in Hoevelaken is het mogelijk een condoleance te schrijven ter nagedachtenis aan de overleden dorpsgenoot Romy. Het lichaam van de veertienjarige Romy werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot in Achterveld. Aanvankelijk was het condoleanceregister tot maandag 17.30 in jongerencentrum Blits geopend. Dat is nu 19.30 uur geworden, laat jongerencentrum Blits weten. Ook dinsdag kunnen nog condoleances worden geschreven bij Blits.

Bij het jongerencentrum waren ze nog steeds helemaal van de kaart. En de medewerkers zitten ook vol vraagtekens, net als veel andere Hoevelakers. Diverse mensen hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om een boodschap op een kaart te zetten. Bij de kaart is een zwartwit-foto van Romy geplaatst met een kaarsje. 'Wij zijn in gedachten bij ieder die dit verlies moet doorgaan denkende aan familie, vrienden, klasgenootjes etc, aldus het jongerencentrum.

Maandagavond is er een herdenkingsbijeenkomst bij de muziektent. Burgemeester Renkema: ,,Vanavond is er voor allen de gelegenheid om samen stil te staan bij het overlijden van Romy. Een ieders gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden van Romy. Het delen van de gevoelens en elkaar als gemeenschap vasthouden en steunen kan behulpzaam zijn bij de verwerking van dit zware verlies en troost bieden aan alle betrokkenen."

Zij komen samen bij de muziekkoepel op het van Aalstplein in Hoevelaken om 19.30 uur.