College steekt handen uit de mouwen voor NL Doet

NIJKERK Elk jaar zet het college van B en W zich in voor de vrijwilligersactie NL Doet. een initiatief van het Oranjefonds waarbij het vrijwilligerswerk in de spotlight staat. ,,Ieder jaar gaan we als college met veel plezier aan de slag voor NL Doet. Het is leuk om op deze manier de verscheidenheid en kracht van de Nijkerkse samenleving te ervaren. We vinden het belangrijk onze waardering te tonen voor de inzet van al deze vrijwilligers", zo licht burgemeester Renkema toe.

Op vrijdag 20 maart start NL Doet om 11.00 uur bij het activiteitencentrum van InteraktContour aan de Oranjelaan 79 in Nijkerk. Door een aantal collegeleden wordt een lunch voorbereid voor de cliënten en medewerkers van InteraktContour. InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Daarom is er dagopvang voor deze doelgroep.

Ondertussen worden om 11.30 uur de vrijwilligers bij de Speelotheek Pinoccio in de bibliotheek aan de Frieswijkstraat 99 in het zonnetje gezet. Speelotheek Pinoccio doet namelijk ieder jaar trouw mee aan NL Doet. De speelotheek leent speelgoed uit aan gezinnen en wil hiermee de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De vrijwilligers worden bedankt voor het schoonmaken en sleutelen aan het speelgoed. Zo kunnen de kinderen weer een jaar met veel plezier spelen. Dit maakt goed duidelijk waar NL Doet voor staat.

Om 12.00 uur lunchen de collegeleden samen met de cliënten en medewerkers van InteraktContour. Daarna gaan de collegeleden aan de slag met het middagprogramma in het activiteitencentrum. Met de cliënten maken zij kunstwerken en toebehoren voor een tentoonstelling tijdens de Nijkerkse Kunstroute. Tijdens het maken van de kunst is er volop gelegenheid om in gesprek met elkaar te komen. Om 15.00 uur sluit deze activiteit.

MEEDOEN Inwoners, bedrijfsleven en andere partijen uit de gemeente Nijkerk worden opgeroepen om ook de handen uit de mouwen te steken voor NL Doet. Zowel vrijwilligers, als aanbieders van klussen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Voor ondersteuning bij het formuleren van klussen: Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma via tel. 033-2474830 of info@sigma-nijkerk.nl.